Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7069069 www.bgdnes.bg

ЦСКА награди Таланта

Ръководството на ЦСКА награди големия лекоатлет Николай Антонов-Таланта. В момента световният шампион на 200 метра спринт се лекува от алкохол, наркотици и хазарт в център за зависими в София. Именно там Таланта бе изненадан от спортния директор на "червените" Пламен Марков, който му подари медал по случай 70-годишния юбилей на клуба, специална фланелка с №1 с името на Антонов и луксозен юбилеен албум. Атлетът се състезава за ЦСКА в най-силните си години и носи много слава на "армейския" клуб.

Таланта наскоро празнува 50-годишен юбилей в клиниката, където попадна благодарение на предаването на Би Ти Ви "Преди обед" и серия от публикации на "България Днес". От ЦСКА научиха за съдбата на Таланта и решиха да го зарадват със закъснял подарък за рождения ден. "Николай Антонов е велик шампион - каза Пламен Марков пред сайта на клуба. - Самият факт, че е ставал световен и европейски първенец и че е побеждавал колоси като Карл Луис и Линфорд Кристи, говори красноречиво за неговата славна кариера. Не сме забравили, че той бе обявен през 90-те години и за "най-бързия бял мъж на планетата". Това са феноменални постижения, донесли ни много гордост като българи. За нас е особена чест, че се е състезавал за ЦСКА и сме уверени, че с голямото армейско сърце и дух, които притежава, ще преодолее всички изпитания и трудности в личния си живот. Пожелаваме му успех и го очакваме скоро да ни посети на "Армията"."

Антонов вече няколко месеца се лекува от зависимостите си абсолютно безплатно. Най-бързият българин е силно амбициран да пребори пороците. Според специалистите засега Антонов се справя доста добре и е на път да се върне към нормалния живот.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама