Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7069857 www.bgdnes.bg

Българин върти наркоплантация в Калифорния

За отглеждане на марихуана с цел продажба и незаконно притежание на амуниции е арестуван българин в Сан Хуан Ридж, Калифрония. След кратък престой зад решетките 48-годишният Мартин Атанасов е освободен под парична гаранция от $2500.

Разследващите твърдят, че Атанасов е в страната без статут, а в документите му пишело, че е служител в казино. Силите на реда смятат, че Атанасов е свързан с Лас Вегас и най-вероятно се е преместил в Калифорния оттам. Властите иззели 2240 марихуанови растения, 45 кг марихуанов цвят и още 180 кг стебла от наркотичното растение, съобщава българският вестник в САЩ BG Voice.

По хълмовете край Сан Франциско има плантации, държани от българи, които са ги разделили между свои роднини и отглеждат в тях марихуана. В тези обекти работят и сърби, черногорци и македонци, които често печелят по 5-6 хиляди долара на месец. Освен легалната работа обаче често се случва българите да предложат на работниците си и незаконни дейности за четири пъти по-високо заплащане, казва наш източник, който живее в САЩ от 15 години и е запознат със ситуацията в престъпния свят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама