Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7069968 www.bgdnes.bg

Куклен се надъхва за "Левски" с Азис

Със здрав банкет и кючеци на Азис загря отборът на "Атлетик" (Куклен) за мача с "Левски". Днес храбрият аматьорски тим ще посрещне "сините" в двубой от турнира за Купата на България. За отбора от малкото градче, разположено в полите на Родопите, това ще бъде най-големият мач в цялата му история. Срещата ще се играе в Пловдив, на стадион "Локомотив" в парка "Лаута" от 16,00 часа.

"Да треперят тези сините момчета"! С такъв лозунг се надъхаха футболистите от Куклен, които сами пуснаха видео от веселбата из социалните мрежи. Те се състезават в Трета лига, а сега за първи път ще се изправят срещу толкова реномиран съперник. В кулминацията на своята тренировка играчите на "Атлетик" разкършиха снаги край масите на ретро хита "Чурулийке", изпълняван от Краля на попфолка Азис. Купонът се състоя в ресторант в Асеновград.

Реклама

"Решихме да се съберем и да сплотим колектива след последния ни мач в първенството. Няма как да не е приподвигнато настроението в отбора преди мач с "Левски". Ние в този мач вече сме спечелили, няма какво да загубим", обясни пред "България Днес" голмайсторът на отбора Васил Гуджев. Той се прочу, след като написа в социалните мрежи: "Да живее селско-работническият футбол! С "Левски" ще излезем всичките пияни като г*з!".

"Това беше една шега, заимствана от една селска песен. Написах го в изблик на радост. Футболът е емоция преди всичко", разясни юношата на "Локомотив" (Пд).

"С нетърпение очакваме мача срещу "Левски". Аз за първи път ще играя срещу отбор от "А" група. Това е личен успех за всеки един от нас. Със сигурност ще дадем всичко от себе си. Всеки тайно се надява на някакво чудо", каза 27-годишният аматьорски футболист.

Гуджев бе герой за своя тим в предишния кръг от турнира за Купата срещу "Созопол". Тогава 5 минути преди края той отбеляза фамозно попадение директно от корнер за крайното 1:0.

"Всеки би искал да вкара гол на "Левски". Който и да го направи от нас, няма значение. Футболът е колективен спорт. Срещу "Созопол" за пети път вкарах гол директно от ъглов удар. Спонтанно се получават нещата. Опитвам се да центрирам топката силна и остра. Нека срещу "Левски" първо да стигнем до корнер, а тогава вече "сините" да внимават", предупреди Васко Гуджев. Той признава, че повечето му съотборници трудно намират време за редовни тренировки, защото имат други професии и изхранват семейства.

"Повечето момчета ходим на работа. Аз работя в комбинат за цветни метали. На редовни смени съм от понеделник до петък и след това отивам на тренировки", разказва талантът. Той, както и други негови съотборници са национали на България по минифутбол. Такъв е и играещият старши треньор на "Атлетик" (Куклен) Веселин Филипов. В последния си мач "баските", както е прозвището им, направиха 1:1 като гост на "Сокол" (Марково) в люто регионално дерби.

Мачът между "Атлетик" и "Левски" ще бъде ръководен от Стефан Павлов с помощници Станимир Трифонов и Стефан Делчев.

Реклама
Реклама
Реклама