Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7070009 www.bgdnes.bg

103 бона за Веско

Над 103 000 лева ще заработи Веселин Маринов от тазгодишния си коледен концерт.

Предварителните прогнози сочат, че печалбата от традиционна му изява по това време на годината ще е рекордна.

Реклама

Веско обяви, че коледното му творческо празненство тази година ще се проведе на 3 декември в НДК, като това ще е 22-рият му концерт на сцената на зала 1. С обявяването на датата певецът пусна в продажба и билетите за събитието. Тяхната цена варира от 20 до 60 лева в зависимост от близостта до сцената. Елементарната аритметика според броя на местата и цената на пропуските сочи, че Маринов ще заработи около 103 000 лева от продажбата на билети. Традиционно залата на негови концерти винаги е пълна и често има недостиг на билети. Веско може да се похвали, че е един от малкото изпълнители у нас, които успяват винаги да напълнят залите и театрите, където пеят. Затова и той толкова често организира турнета и концерти - търсенето към него винаги е голямо. Ще има и хора с покани, като най-близките му роднини и приятели ще седнат в оркестрината непосредствено пред сцената. Засега е мистерия дали новата приятелка на певеца ще уважи изявата му и двамата за пръв път официално ще се покажат пред публика. "България Днес" неофициално научи, че тайнствената дама е потвърдила присъствие, но е пожелала да не се превръща в център на внимание и предпочита да е инкогнито.

Огромната сума няма да е чистата печалба, която Веско ще прибере, тъй като покрай организацията на концерта има сериозни разходи. Само наемът на най-голямата зала на територията на Националния дворец на културата (11 000 кв. метра) е оценен на 10 000 лева (12 000 с ДДС). Отделно изпълнителят трябва да плати за наемането на озвучителна техника, осветление и декорите, в които ще бъде заложено светлинно шоу. Ще трябва да плати и хонорарите на придружаващия го балет. Въпреки значимите разходи за него ще остане добра печалба, която да го зарадва в навечерието на празниците.

"Декември за мен винаги е специален, защото тогава са празниците, които най-много обичам. Тази вълшебна седмица между Бъдни вечер и Нова година е времето, когато ставам като дете, а всички останали хора са такива, каквито ми се иска да бъдат през цялата година - усмихнати, добронамерени. Сещат се за изконни неща като родители, семейство, огнище, топлина... Това са най-хубавите дни от годината. Затова съм много активен, имам много коледни концерти из страната и обикновено такъв в зала 1 на НДК", обича да казва Маринов.

"Песни за любовта, добротата и мечтите ще зарадват публиката, а празнична атмосфера и красив балет ще допълват тази музикална приказка. Гостите ще могат отново да видят и най-новото в света на аудио-визуалните технологии, поднесено по един запомнящ се начин. Още много изненади подготвя екипът на изпълнителя, като обещава невероятен спектакъл за феновете на обичания певец", коментираха продуцентите на певеца, като уточняват, че той е единственият български изпълнител, който има два издадени албума с авторски коледни песни.

До коледния концерт Веселин Маринов няма никакво намерение да си почива. Всеизвестният работохолик през октомври продължава концертите от турнето "Представи си". На 15-и той ще гостува в Смолян, а на следващия ден - в Пазарджик. Панагюрище и Велинград също ще посрещнат певеца съответно на 17 и 18 октомври.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама