Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/2413952 www.bgdnes.bg

Пробутват цици менте

Горещи оферти за уголемяване на бюста обиколиха сайтовете с намаления. Промоционалният пакет предлага поставяне на силиконови импланти в гърдите само за 4000 лв. вместо за 8000.

"40 години опит и изследователски труд създават висококачествени импланти "Арион", синоним на перфектната биосъвместимост, абсолютна защита и оптимални естетични резултати. Технологията "Моноблок" гарантира висока надеждност на обвивката и безпрецедентна еластичност", пише в обявата на промоционалния пакет.

Реклама

"Нямам опит с гореспоменатата марка импланти, мисля че са произведени във Франция, не мога да коментирам без да съм запознат в детайли. В момента се работи с импланти, които напълно приближават чувството за нормална гърда при допир и усещане. Трябва да имат и текстурирана повърхност, за да не се получават различни усложнения", обясни пред "България Днес" пластичен хирург щ1 у нас д-р Ангел Енчев.

"Цената на чифт импланти (само като материал), придружени със сертификат за качество и доживотна гаранция, е над 1500 евро. В цената за извършване на оперативната интервенция в клиника, се включват и разходи за операционна зала, оборудвана с необходимите апарати и инструментариум, което струва около 1000-1200 евро. Към тях добавяме и медицинските консумативи, анестезия, лекарствени препарати и не на последно място труда на екипа от специалисти. За посочената цена от 4000 лв., не става ясно какъв е материалът, използван за извършването на хирургичната интервенция, както и какво е включено в тази сума", добави още специалистът по пластична хирургия и хирургия при наднормено тегло д-р Енчев.


За да се сдобиете със силиконов бюст на по-ниска цена има и друга оферта - предлагат се и импланти втора употреба, т.е. извадени от една жена и поставени на друга. Ако имате късмет, ще ви ги стерилизират.


"Не мога да си представя, че някой би се подложил на подобна интервенция и ще се съгласи да му поставят импланти, които са вече използвани от друг човек. Живеем в XXI век. Силиконовите импланти се употребяват еднократно, както спринцовките, иглите и повечето средства в медицината. Поставянето им е съобразено с индивидуалните особености на всеки пациент. Не бива да забравяме, че това е хирургична интервенция, нищо че е естетична", подчерта пластичният хирург.


При използаване на некачествен материал, могат да настъпят много усложнения. Най-малкото, с което може да се разминете е инфекция. Може да се получи разкъсване, изтичане, завъртане и куп други неприятности.

"Преди няколко години имаше скандал с имплантите на френската фирма PIP (ПИП), в които се оказа, че е използван нерегламентиран и одобрен от Световната здравна организация, силиконов гел. Бяха продавани на по-ниска цена от всички други. Към подобно нещо ме насочва това, което чувам от вас, но пак подчертавам, че не мога да коментирам, тъй като не съм запознат", каза д-р Енчев.

Реклама
Реклама
Реклама