Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/4037496 www.bgdnes.bg

Оправдаха канибал, отхапал ухо

Мъж, проявил канибалски наклонности и отхапал ухото на друг, бе признат за невинен. Според магистратите до обезобразяването се стигнало в условия на неизбежна отбрана.

Решението е на състав на Старозагорския окръжен съд. Преди това районните магистрати в Казанлък отсъдиха жертвата да получи от душманина си 9500 лв. за причинени неимуществени вреди. Присъдата може да бъде обжалвана в двуседмичен срок и пред Върховния касационен съд.

Реклама

Случката е от 19 май 2010 година. В казанлъшкия бар "Занзибар" купонясвали две компании. Подсъдимият Даниел поливал абитуриентската вечер на дъщерята на един от приятелите си. В заведението със своята щерка се забавлявал и Георги, без мъжът да подозира, че от вечерта ще му остане спомен завинаги.

Даниел и Георги се познавали отпреди и между двамата имало стара вражда. По някое време между двамата отново прехвръкнали искри. Част от присъстващите по-късно ще свидетелстват, че всичко започнало, когато Георги стоварил бутилка от уиски върху главата на Даниел. Черепът на последния се строшил и част от него се огънала. Георги продължил към мястото си, но Даниел за секунди излязъл от замайването и се хвърлил на гърба му. Двамата се сборичкали на пода. Не е ясно дали в този момент Даниел се е присетил за третия рунд на култовия боксов мач между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд, в който Динозавъра откъсна ухото на своя противник, но той захапал слуховия орган на Георги и стиснал зъби. Георги опитал да се измъкне, но въпреки болката от счупената си глава Даниел не пуснал и ухото останало в устата му. След миг го изплюл.

Боричкането продължило още малко, след което обезобразеният мъж се отскубнал и започнал да си търси ухото по пода. Докато лазел, аверите на Даниел започнали да го ритат. Все пак Георги успял да си намери ухото, завил го в салфетка и след като страстите се поукротили, приятели го закарали в болница. Опитът да се зашие откъснатият орган е неуспешен, защото междувременно изминали няколко часа.
Днес на Георги му се налага да ходи с дълга коса, за да крие липсата.


Футболен фен ръфа и носове

След като си излежа присъдата, на свобода е пуснат един от най-върлите фенове на УЛокомотивФ (Пд) - Явор Геров. В затвора той бе пратен, защото отхапа парчета от носа и ухото на двама млади мъже.
Заради кръвожадните изпълнения на запалянкото медиите го оприличиха на канибал. Първият инцидент с главен герой Явор Геров станал на 5 април 2009 г. в ресторант. Там се сбил с друг клиент и Геров отгризнал късче от носа на опонента.
Другият случай, при който Явор отново нападнал човек, е на 13 март 2011 г. Този път отръфал ухото на привърженика на УБотевФ (Пд) Николай Адамов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама