Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/4179338 www.bgdnes.bg

Оргии и банкети в тайна вила на МВР

Секретната база в Хасково с басейн и барбекюта, води се учебен център

Борислав РАДОСЛАВОВ

Оргии и неспирни банкети разтърсват "полицейската вила" в Хасково. Учебният център на МВР е превърнат в арена за бурни празненства. Това твърди пред "България Днес" кметът на Хасково Георги Иванов.


Обектът бил със специален режим и не подлежал на проверки от строителния контрол. Затова от кметството са категорични, че построените на терена увеселителни съоръжения като басейни, барбекюта и игрища за минифутбол са незаконни.

Реклама


"Докато бе министър, Цветан Цветанов ми отговори, че това е тайна, секретна вила на МВР и няма как да се проверява. Затова съм спрял да ровя, какво да направя? Въпреки че доказахме закононарушения при строежите, просто не можеш да се изправиш срещу цялата машина", сподели градоначалникът пред вестника.


Той е убеден, че в акта за собственост няма нито навеси, нито част от бунгала, които съществуват, нито пък барбекюта, басейн, спортни площадки, двуметрова ограда. Мястото е превърнато в терен за неспирни банкети за пенсионирания, годишнини, рождени дни и какво ли още не.


Опитите на строителния контрол да влезе в обекта ударили на камък, тъй като заповедта за проверка на кмета била отменена от областния управител като незаконосъобразна. Мотивът е, че строежът е собственост на силовото ведомство, което го правело част от сигурността на страната и единствено министърът имал право да го контролира. За това потвърдиха пред "България Днес" и от Областната дирекция на МВР в Хасково.


От кметството са непреклонни, че става дума за опит за заблуда, за да не лъсне незаконно строителство.


След скандалните разкрития кметът на Хасково назначил комисия, която да извърши проверка за законността на строителството на полицейския имот. Проверката е отменена от предишния областен управител Ирена Узунова.


Аргументът на Узунова е, че заповедта е "нечитава" и затова я спира. Тя е категорична, че никога и по никакъв начин не се е произнасяла законно ли е, или не строителството в обекта.


Спорът между кмет и областен управител се пренесе в Административния съд в Хасково, където обаче делото е засекретено.

Снимка 1 - Зад двуметровите дувари се вихрели бурни "учебни" занимания

Снимка 2 - Кметът на Хасково влезе в битка с МВР и областната управа

Реклама
Реклама
Реклама