Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/4318516 www.bgdnes.bg

Дай цици за пчелите!

Загрижени за природата мацки веят гърди в защита на застрашените от изчезване пчели. Най-новият хит в социалните мрежи е т.нар. пчелно предизвикателство.

Млади дами свалят сутиените си и ги нахлузват като очила на главата си, за да имитират образа на медоносното насекомо. После се снимат топлес и пускат кадрите селфи в интернет, като призовават и своите почитателки да сторят същото до 24 часа.

Реклама

Модата тръгва от Япония, където заради темповете на индустриалното развитие пчелите гинат главоломно. Постепенно в акцията се включиха и природолюбителки от САЩ и Европа, а в последните дни броят на участничките вече достига няколко хиляди из цялото земно кълбо.

"Мнозина виждат само циците ни, но това не е безсмислена голота. Искаме да обърнем внимание на жителите на планетата, че заради своите удобства и всевъзможни джаджи се лишаваме от изключително полезни същества - пчелите. Ако не се освестим, скоро ще е прекалено късно", пише в профила си във Фейсбук жена на име Анджелика, която твърди, че е една от първите, започнали "пчелното предизвикателство".

Еколозите от месеци предупреждават, че замърсяването на въздуха, както и модерните способи в земеделието водят до масова смърт сред медоносните ципокрили, което в един момент ще постави под въпрос и самото биоразнообразие.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама