Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/4406776 www.bgdnes.bg

Първо световно за нудисти

Мераклии за гола плът вдигат първото Световно първенство по плуване за нудисти.

Спектакълът във френския град Мюлюз събра 180 "състезатели" от девет държави - Франция, Швейцария, Швеция, Канада, Люксембург, Испания, Италия и Германия. На трибуните в закрития басейн присъстват и около 50 зяпачи по евино облекло. Единствените облечени сред присъстващите са съдиите.

Реклама


"За да се открояват от тълпата на участниците, но и заради протокола, блюстителите на правилата бяха по бански", обяснява Ив Леклер, зам.-председател на френската федерация по нудизъм.

"Щорите в съоръжението бяха пуснати, за да не обидим хората в квартала, а също така, за да могат участниците да се чувстват удобно", допълва той пред в. "Паризиен".
Мотото на състезанието е "Уважавай тялото си". Голяма част от нудистите участват само за удоволствие, признават организаторите. Малцина са с опит във водните дисциплини. Програмата включва всички стилове в плуването - бруст, кроул, бътерфлай, гръб и свободен. Има даже и щафети.


"С най-много отличия се окичи германският отбор, в който се подвизаваха бивши професионални състезатели", разказва Леклер. Той и френските му съотборници се нареждат на престижното второ място в общото класиране по медали. Родината на Наполеон е една от страните с най-много нудисти в цял свят - 1,5 млн. души, изтъкват запознати.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама