Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/4457151 www.bgdnes.bg

Тийнейджърки се фукат с голи снимки

Иво АНГЕЛОВ

Млади момичета сами си пускат разголени снимки в интернет, за да привличат мъжки интерес и да се фукат пред приятелки. Това е най-новата тийнейджърска мода, която набира скорост у нас.

Във Фейсбук вече има няколко страници с обидни заглавия, които разпространяват снимките на младите момичета. На фотосите ясно се виждат разголените им тела, въпреки че с ръце прикриват интимните си части. На някои снимки обаче няма нужда от въображение, защото се виждат всички голотии на подрастващите момичета. На повечето изображения девойките крият лицата си и са изложили на показ само младите си тела. По-дръзките обаче без свян показват лицата си, за да трупат популярност сред връстниците си.

Реклама

"Децата отчаяно търсят внимание, тъй като са го загубили от родителите си. Майките и бащите често са заети и не могат да обърнат достатъчно внимание на децата си. Затова те търсят популярност по друг начин, като на моменти дори се самовъзпитават в интернет. Именно виртуалното пространство вече е отнело тази функция на телевизията, която все по-рядко привлича интереса на младите хора", коментират психолози.

Модата покрай разголването е ескалирала в интернет, където незнайни администратори публикуват снимки на момичетата без тяхно знание. По незнайни пътища хакерите са се сдобили с фотосите и ги постват с обяснението, че това са проститутки. Снимките дори са разделени по снимки с регионален характер, за да се знае момичето в кой град живее.

Нерегламентираното публикуване на снимки вече предизвика вълна от негодувание. Стотици хора смятат, че това е незаконна практика и е обидно за момичетата. Фейсбук страниците обаче имат хиляди последователи, които всеки ден плакнат око с младите тела.

Администраторите на социалната мрежа всекидневно трият разголени снимки, но не могат да смогнат на постоянното публикуване и скандалните страници продължават да съществуват въпреки докладването и искането за блокиране.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама