Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10006477 www.bgdnes.bg

101-годишната Тодорка Йончева: Слави има мерак, ама все млади ги избира, а не трябва

Аз подкрепям хора, а не партии, казва 

"Слави има мерак, вижда му се, че нещо прави човекът. Обаче все млади ги слага за министри, а не трябва да е така. Младите трябва от старите да се учат, да има приемственост. Сега, докато и те се научат на политика, ще ги чакаме и тях. Трябва да дойдат обучени хора, а не всеки тепърва да се разбира като стане политик."

Това сподели пред "България Днес" 101-годишната Тодорка Йончева по повод откриването на новия парламент днес.

Реклама

"Непрекъснато се дели този народ - или сме червени, или сини, такива и онакива. Ние със сестра ми много се дразним и все заедно гледаме Народното събрание. Ето и сега, като почнат, това ще ни е първа тема на разговор. Толкова ми се иска най-сетне нещата да се оправят, да се приберат внуци, правнуци тук, да има добри условия хората да се връщат", сподели още баба Дора, която от години е пенсионерка, но не спира да работи - плете, готви, чисти и помага на снаха си Пепа и сина си Димитър.

"Не вярвам нещо да се промени от раз. Ще трябва да си платим цената всички ние. Дай Боже, в България да настане ново Възраждане. Това е голям шанс за всички. Промяната е свързана с една скъпа цена, но какво лошо има да си я платим? Ние хем искаме нова форма на политическо управление, на човешки отношения, хем не искаме да плащаме за това нещо. Говорим за леност, страх, нерешителност. Нали знаем, когато Ботев е дошъл в България, какво е станало. Колко човека го подкрепят? Колко човека послушаха Ботев и колко страха? Затова ни е нужна промяната. А дали чрез Слави ще дойде или чрез друга партия, тази промяна е нужна", сподели и световноизвестният диригент Йордан Камджалов, на чието има НАСА кръсти астероид.

За хора, а не за партии е готов да гласува пък актьорът Филип Аврамов.

"Вярвам на определени лица от политиката, не на всички. Подкрепям г-жа Фандъкова, защото е един от най-добрите градоначалници в демократичните ни години. Когато става дума за политика, всички знаят, че е мръсна работа, но в политиката трябва да има честни и открити хора, които да вършат работа за нашия град. Колкото до други политици, смятам, че всичко е лично и всеки трябва да отговаря за думите си с дела", сподели Фицата.

Жената, която е спрягана за първата голяма любов на Слави Трифонов - психоложката Маги Ангелова, също сподели, че вярва и подкрепя действията на Трифонов, но не пожела да се впуска в конкретика.

"Това, което той прави, си е негова работа. Няма да му давам оценки, но стоя плътно зад гърба му като на стар приятел", сподели Маги, която в момента е извън България на почивка със семейството.

Реклама
Реклама
Реклама