Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10020973 www.bgdnes.bg

Темелкова срещу визуалните измами

Опасна комуникация в интернет

 Актрисата с кампания против нереалните филтрирани снимки в мрежата

Твърдо против последните тенденции в мрежата застава Йоанна Темелкова.

Актрисата подема кампания срещу филтрираните снимки в социалните мрежи, многото грим и стремежа на девойките да изглеждат перфектни. Звездата от "Братя" подкрепя кампанията със свои фотоси. На единия тя е с професионален грим, на другия - абсолютно натурална.

"Аз съм на втората снимка. Пиша този пост по една-единствена причина - Реалността! Интернет пространството от доста, доста време е опасно място. Изкривени представи за красота, за живот, за здравословен начин на живот. Слава Богу, много от нас знаят това, но нашите деца - не! Изпитвам безумен гняв, когато такива гримирани лица (като моето на първата снимка), определят представата за живот на момчета и момичета, които още не знаят кои са!" - скача Темелкова срещу модата на изящните лица и перфектни тела.

Реклама

Според Йоана социалните мрежи е звярът, който може да ни убие, а коронавирусът го захранва допълнително, тъй като комуникацията между хората от началото на пандемията се случва главно в интернет. Най-опасно е, когато младите хора си смятат, че това, което виждат, е истината.

"Запомнете - не всичко, което виждате, е реалност! Това са изкуствени мигли, задържан въздух за прибиране на коремчето, обработка на снимките, филтри, пластика - манджа с грозде! Влизайки в социалната мрежа, влизате в имагинерен свят, от който може и да не се измъкнете" - предупреждава Темелкова, която е сред малкото млади родни звезди без нито едно естетическо подобрение по себе си.

"Не можете да си представите какъв огромен процент подрастващи момичета не ходят на училище, защото са получили негативни коментари в социалните мрежи! Това е абсурдно и ние всички носим отговорност за това!" - бясна е актрисата и успокоява подрастващите, че някоя пъпка, луничка или какъвто и да е друг недостатък не те прави грозен и отвратителен. Позицията на хубавицата бе подкрепена от стотици нейни симпатизанти.

В последно време в световен мащаб се заговори много за опасността, която носят социалните мрежи с измамни снимки на перфектно изглеждащи хора. В Норвегия искат да приемат закон, който забранява снимките на инфлуенсърите и рекламите в социалните мрежи, които използват обработени кадри, да бъдат разпространявани без предупреждение. Други държави, които са започнали да предприемат стъпки в тази посока, са Великобритания, която забрани рекламното съдържание с нереалистични бюти филтъри през февруари, и Франция, където през 2017 г. бе въведена наредба срещу снимките с рекламна цел, които са били дигитално манипулирани да накарат моделът да изглежда по-слаб.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама