Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10023403 www.bgdnes.bg

Станимира Петрова: Не виждам смисъл повече да си губя времето с бокс

Станимира Петрова бе много разочарована след ранното си отпадане от боксовия турнир на олимпийските игри. Българката загуби на 1/8-финалите в категория до 57 кг от колумбийката Марсела Йени Ариас Кастанеда с 2:3 съдийски гласа.

Петрова бе сред фаворитките в категорията, но за втори пореден път след Рио напуска олимпиада още след първия мач. Изглеждаше, че тя направи достатъчно, за да елиминира колумбийката, но съдиите присъдиха победата на съперничката й. Съдийското решение предизвика доста дискусии.

Реклама

Петрова бе толкова афектирана след края на мача, че заяви, че се замисля дали изобщо има смисъл да се занимава с бокс.

"Според мен аз го печелех мача, макар и с малко - заяви тя пред БНТ. - Може би нямам реална преценка, ще трябва да изгледам мача. Не знам просто. Не съм доволна от резултата. Явно е трябвало да си избера спорт без съдии. Не виждам шанс да направя нещо голямо. То не зависи от мен, от някой друг, просто не мисля, че ще стане някога. Сега ако ме питат, няма да се занимавам повече с бокс. Не виждам никакъв смисъл да си губя времето, нервите, всичко. Каквото съм направила дотук - направила съм. В момента не виждам смисъл, но, разбира се, така беше и след Рио. След това се върнах. Ще видим сега дали ще се върна. Не знам. Има време. Да се прибера, да ми мине и така."

Единственият ни представител при мъжете в бокса в Токио Даниел Асенов стартира участието си с убедителна победа с 5:0 съдийски гласа (30-27 над румънеца Козмин Гирлеану. Тайсъна се класира за осминафиналите в категория до 52 кг в японската столица. Следващият противник на българина ще бъде испанецът Габриел Ескобар Маскунано.

"Физически съм много добре, дано да е така до финала на олимпиадата и да няма контузии - каза Тайсъна. - Аз съм казал, че съм готов за олимпийско злато. Аз съм един от най-добрите в Европа, а моите колежки (Стойка Кръстева и Станимира Петрова) - в света. Напълно е възможно да взема титлата. Дошъл съм с целта да радвам България и да ме видят на първото място на стълбичката. Познавам всичките си опоненти, играл съм с повечето, разглеждал съм ги детайлно. Знам им слабите и силните страни. Очаквам да не бъде лесно, но ако съм здрав, ще побеждавам."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама