Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10026667 www.bgdnes.bg

Валдас хвърля "Лудогорец" в атака

Дълбока преса от първата минута е нареждането на треньора

"Лудогорец" залага на смела атака още от първата минута на днешния мач реванш с "Мура". Словенският шампион пристига в Разград, след като се добра до 0:0 в домакинството си от втория предварителен кръг в Шампионската лига. Старши треньорът на "орлите" Валдас Дамбраускас е дал ясна команда на играчите си: "Атака!".
Той не е останал никак доволен от пропуснатите възможности в първата среща, но сега в домакинството е убеден, че отборът му може да изглежда още по-агресивен. Затова и схемата, която литовецът ще избере, е изключително офанзивна. С подобна стратегия само преди дни бе превзета и "Лаута", където разградчани удариха другия евробоец "Локомотив" (Пд) с 3:1. На практика Дамбраускас разполага с два равностойни състава и опитва да прави постоянни ротации.
"Хубаво е да разполагаш с футболисти на високо ниво, но е важно и как ги управляваш. Да знаеш кога да ги пуснеш и кога не. Имам 24-25 играчи на едно и също ниво, но мога да заложа само на 11 в следващия сблъсък", призна литовецът.


Твърде вероятно е на върха на атаката да застане Пиерос Сотириу. Другият централен нападател Ихинио Марин все още се възстановява от тежка травма, а румънецът Клаудиу Кешеру изобщо не попадна в групата за двубоя. Алтернатива е и Елвис Ману, който показа, че се чувства отлично на този пост.
Със сигурност сред титулярите ще попаднат Бърнард Текпетей и Кирил Десподов, които направиха много силен мач в Пловдив и се отчетоха с по един гол. В офанзивната мощ на "Лудогорец" могат да бъдат включени още Алекс Сантана, Доминик Янков, Марис Чибота и Стефан Баджи.
Съперникът "Мура" започна кошмарно в първенството на Словения с две загуби в първите два кръга. Играчите на треньора Анте Шимунджа показаха, че имат сериозни проблеми в защита. Те инкасираха общо 7 гола в тези срещи и логично се закотвиха на дъното в класирането.
Двубоят на "Хювефарма Арена" започва от 21,00 часа и ще бъде излъчван пряко по Диема Спорт 3.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама