Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10027285 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова кръсти кораб на военните

Плавателният съд е за научноизследователски експедиции 

Мария Бакалова стана кръстница на кораб!

Военното плавателно средство е за научноизследователски експедиции и носи името на светите братя Кирил и Методий. Именно с тяхното творение, азбуката, Мария Бакалова блесна във втората част на "Борат", където героинята й размахваше окървавено бельо и изрече култовата реплика "Show me your п*тка!".

Актрисата е във Варна, където се проведе церемонията по освещаването на огромния яркочервен кораб с бордови номер 421 от състава на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

Реклама

Новата придобивка е собственост на консорциум "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб", чиито членове са Морско училище, Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Български антарктически институт (БАИ).

На пристанището Бакалова се появи в синьо-сив тоалет и на токчета. В морското училище тя е била посрещаната от проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник флотилен адмирал. Под негово ръководство тя дори е управлявала и кораб в тренажорния комплекс, а по-рано през деня пък е издигнала дрон в двора на училището.

Бакалова е посетила и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра "Корабни и силови уредби" и Батальона за подготовка на курсанти. По данни на училището е останала очарована от видяното и е изявила желание да гостува редовно в морското училище.

Мария Бакалова е изявена социална активистка. Преди няколко месеца тя сподели, че е в подкрепа на кампания за "Край на стигмата" по отношение на менструацията. "В чест на Международния ден на жената давам гласа си, за да прекратя стигмата и да се присъединя към световната общност за менструална равнопоставеност, за да се освободим от потискащите табута, съпътстващи менструацията!", пламенно обяви тя с пост в социалните мрежи, който събра 15-20 пъти по-малко харесвания от обичайното. Което е изключително срамно! Все пак в 2021 г. и в последните две лета, донесли ни толкова катаклизми като пандемии и финансови кризи, действително най-големият проблем са "потискащите табута, съпътстващи менструацията".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама