Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10029426 www.bgdnes.bg

Сагата с Варан приключи!

Сагата с френския защитник Рафаел Варан приключи. Бранителят вече е футболист на "Манчестър Юнайтед". Британският гранд се бръкна с 50 млн. евро, за да привлече една от звездите на "Реал" (Мадрид).

Споразумението беше постигнато във вторник. Очаква се официално трансферът да бъде оповестен след медицинските прегледи. Бранителят все още не е договорил своите лични условия.

Реклама

Варан ще лети за Манчестър до края на седмицата. Футболистът също запази тишина и не коментира предстоящата промяна. Той остана 10 сезона в испанския клуб. За този период спечели 18 титли. Четири от тях бяха от Шампионската лига. Спечели три пъти испанското първенство.

Продажбата на Варан е четвъртият най-скъп изходящ трансфер в историята на Белия балет. Неговата продажба предизвика доста дискусии на Иберийския полуостров. Финансовите неволи на "Реал" оставиха тима без двамата най-опитни защитници, след като капитанът Серхио Рамос премина по-рано през лятото в "Пари Сен Жермен".

Договорът на 28-годишния французин изтичаше през юни 2022 г. Той не пожела да поднови контракта, след като не беше доволен от условията. Варан поиска по 12 млн. евро на сезон.

Очаква се Карло Анчелоти да разчита основно в защита на Начо Фернандес и Едер Милитао.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама