Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10033212 www.bgdnes.bg

11-годишната Дебора играе с Шварценегер

Това е продукцията, с която се гордея най-много, споделя малката артистка

11-годишно българче играе рамо до рамо с Арнолд Шварценегер в предстоящата кинолента "Kунг Фюри 2"!

В продукцията, която ще излезе през идната година, са събрани най-големите артисти от меката на киното като Дейвид Хаселхоф и Майкъл Фасбендър начело с Шварценегер.

Реклама

Ролята на Дебора е малка, като персонажът й пресича пътя на главните герои, които се борят срещу злодеи, които искат да помогнат на Фюрера да достигне върховна власт. Героят Кунг Фюри се налага да пътува през пространството и времето, за да спаси приятелите си и да победи злото веднъж завинаги.

Продукцията е заснета в България и Германия през 2019 г., а за да достигне до ролята, Дебора кандидатства с помощта на кастинг агенция. Момичето признава, че това е ролята, с която се гордее най-много от всички проекти, в които е участвала. А тя е участвала в много, независимо че е само на 11 годинки.

Започва като съвсем малка и има зад гърба си многобройни реклами, участвала е в сериала "Откраднат живот", "Ол инклузив", както и по-малко продукции като "Мафиотски свят, "Сталкер". В биографията на Дебора, впечатление правят други две чуждестранни продукции -Cobweb и "Дяволската светлина", като в последната Жечева играе с Бен Крос, който почина през 2020 г. И това е последната му роля. 10 дни след края на снимките по този филм той издъхва във Виена.

Талантливото българче учи в театрално училище, където участва в четири пиеси с две основни роли. Заснела е осем телевизионни реклами и е участвала в шест филма, в един от тях си партнира с Яна Маринова. През свободното си време обожава да танцува хип-хоп и спортни танци, пее, както и да кара колело, хоувърборд и скутер. Умее да плува и да язди.

Майка й играе важна роля в подбирането на роли, защото самата тя движи работата на Дебора - от кандидатстването до финализирането на ролята.

През 2019 г. в началото на снимачния процес у нас Дейвид Хаселхоф и Фасбендър споделиха кадри от България, на които се радват на хубавото време и се снимат с почитатели на улицата, но пристигането на Шварценегер в страната е останало в пълна тайна.

Реклама

   Участва и световно признат нашенец

Сред подбраните артисти за филма е и доц д-р. Велимир Велев. Българският актьор, режисьор и педагог получи световно признание за работата си с незрящи. Школата "Училище за зрение" в неговия "Невиждан театър" стана почетен финалист на Младежките демократични награди през 2018 към Правителствената федерална агенция за гражданско образование на Германия.

Проектът му бе избран между 90 предложения от цял свят с висока социална значимост. Наградата за младежка демокрация номинира проекти със силен хуманен ефект. Концепцията "Невиждан театър" е за навлизането в "невъзможната" за незрящите територия на сценичните визуални изкуства, театър на сенките, марионетки, импресии.

Доц. д-р Велев е възпитаник на театралната легенда проф. Юлия Огнянова. Преподавател e в НАТФИЗ, както и в националните академии на Хърватия и Черна гора.

Реклама
Реклама
Реклама