Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10036125 www.bgdnes.bg

Юмейхо специалистът Валентин Мирчев: Помагам при 150 болести

Разболява ни нарушеното равновесие на тялото

Кой е той

Валентин Мирчев има пета степен юмейхо, издадена от центъра за превантивна медицина в Токио, Япония. Занимава се с юмейхо повече от десет години. Това е японски лечебен метод, чиято цел е да увеличи жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Юмейхо води до нормализиране на тазобедрените стави и гръбначния стълб.

- Г-н Мирчев, какво точно включва терапията юмейхо?

- Методът юмейхо цели по естествен път да се разпредели тежестта на тялото и да се премахнат разместванията на костите в тазобедрените стави и гръбнака. Така се дава възможност на тялото ни да се самоизлекува. Защото, когато се промени центърът на тежестта, само при двама-трима от хиляда човека съществува равновесие и са в пълно здраве. Обикновено при повечето хора се наблюдават размествания, а чрез тях и нарушена функция на вътрешните органи. Ще ви обясня това по по-лесен начин. Когато е нарушено равновесието в тялото, едната му половина е по-силна, защото се натоварва, а другата - по-слаба. И в някакъв момент цялото тяло се завърта на една страна. Мускулатурата също започва да работи на едното място по-добре, а на другото по-зле. Защото като цяло при свързване на елементите на скелета в ставите правилното разположение е съчетаване дори на частица от милиметъра. И само малко това да се промени, се създава навяхване, изкълчване или друго смущение, което поражда болка и потиска функциите на всички органи.

Реклама

- Човек ражда ли се с нарушено равновесие в тялото, или го придобива?

- Една част е генетика, а друга - начинът на живот. Генетиката започва с раждането на детето, което при преминаването му през твърдия и неправилно извит канал може да промени равновесието си. В другия случай начинът на живот е важен. Той е свързан с храненето и лошите условия на бита при някои хора. Оттук започва нуждата да се намести изкълченото в тялото, за да хармонизират усещанията на човека.

- Когато дойде при вас пациентът, откъде започвате да му помагате?

- Хубаво е хората, когато идват, да си носят диагнозите, направени след медицински изследвания. Когато се направи добра диагностика, според доказаната теория за центъра на тежестта може да се възстанови и равновесието в организма от юмейхо терапевта. Това изисква ежедневна работа с човека. Трябва да бъдат направени поне 25-30 процедури една след друга. Тъй като мускулатурата и клетките имат памет, когато човек е в равновесие, самата циркулация в организма му е по-добра, липсва напрежение и тялото има възможност да се възстанови много бързо. След това може да се продължи с поддържаща терапия веднъж на седмица или месец например.

- Вие стартирате процесите на самолечение у пациента чрез юмейхо, така ли?

- Да, всеки човек има жизнени сили, които трябва да се събудят, за да се подобри физическото и психическото му състояние по естествен начин. Добрият лечител трябва да използва законите на самата природа и въз основа на тях да помогне на човека. Затова първо правим диагностика, за да се види къде в организма има изкривявания. Според юмейхо терапията има три типа изкривявания - десен, ляв и комбиниран тип.

- Как се установяват тези изкривявания?

- Наблюдава се самият човек - дали има промяна в гръбнака, в походката. След като се установи това, ние вече може да повлияем на самото изкривяване.

- Това е първата стъпка. А след това?

- След това започва да се работи върху тялото. Където има натрупано напрежение, трябва да се възстанови равновесието, да се отпусне тялото. Всеки добър юмейховист знае, че ако постигне добро равновесие на центъра на тежестта, мускулите автоматично ще се отпуснат, без да се докосват дори. Юмейхо се състои от много и различни методи и техники, които имат една-единствена цел - да възстановят равновесието в организма. Защото човек може да няма никакви видими и явни признаци и симптоми, но това не означава, че равновесието в организма му не е нарушено.

Реклама

- Имали ли сте пациенти със сериозни заболявания, на които сте помогнали?

- Разбира се, на доста. Идват хора с дискови хернии, коксартрози. Юмейхо терапията може да повлияе за излекуването на повече от 150 заболявания, като започнем от опорно-двигателния апарат, сърдечносъдовата система, дори съм помагал на хора с множествена склероза.

- Кое е главното средство за нормализиране на "разстроените" стави?

- Омесването, притискането, разтриването, наместването е главно средство за нормализиране на "разстроените" стави, на втвърдените мускули, на лимфния кръвен застой. Постига се премахване на болките, на възстановяване на функциите в техните нормални граници. Образно казано, тези участъци на вътрешно напрежение, които се развиват под кожата в съединителната тъкан, могат да се сравнят с мочурище или блато със застояла вода. Само ако се направи дренаж - едно сполучливо отводняване чрез канали, ще се получи благоприятна среда за здраве.

- Силата на натиска също ли има значение?

- Да. Силата на натиска, която се прилага, се определя от личната опитност на лечителя, който знае да следи реакциите на пациента при обработване на различни области на тялото и как той усеща манипулациите. Болката от това например не е знак да се спре или пък мълчанието - да се увеличи степента на натиска.

- Каква е разликата между добрия масаж и юмейхо, г-н Мирчев?

- В техниката. При масажа вие пак ще се чувствате добре, защото кръвотокът ви ще се подобри, но тялото ви няма да измени центъра на тежестта си. Съответно няма и да излекувате проблема си.

- Какво още ни е нужно, за да бъдем здрави?

- Чиста храна. Аз съм против хормономодифицираните храни. Хората трябва да ги избягват. Ако съдържат някое от т.нар. "Е"-та, консерванти, по-добре не ги яжте. Човекът се състои от тяло, ум и дух. Това са три отделни същности, но заедно с това са и едно цяло, защото те са неделими. Осъзнаването на това единство определя и отношението на човека към болестта. При лечението тези три същности трябва да бъдат обхванати като едно цяло. А лекарят какво прави? Той казва, че съвършенството се постига чрез медикаментозно лечение. Не може да се постигне успех в лечението, ако се гледа само физическото тяло. Всички знаем, че има много заболявания, които се появяват и вследствие на някакво енергийно влияние. Затова не трябва да се делят нещата. Ако не се работи едновременно върху психическото и физическото състояние на човека, няма как да се постигнат положителни резултати и човекът да е здрав.

Реклама
Реклама
Реклама