Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10036140 www.bgdnes.bg

Голямата певица Марги Хранова: Жегата не ми понася!

Трудно издържам на топлото време, казва и Мишо Белчев

Зверските жеги, които заляха страната, се отразяват сериозно и на родните знаменитости. Повечето от тях са на мнение, че слънцето пече повече, отколкото им се иска, а за разходки става само рано сутрин или късно вечер.

"Жегата не ми понася. Хич не ми е приятно в това горещо време. Отвратително е. Цялата ставам потна. Постоянно от мен се стича вода. А мразя да съм потна."

Реклама

Това каза пред "България Днес" голямата певица Марги Хранова.

Легендарната изпълнителка не мърда от дома си в най-топлите часове. В последните дни температурите са адски високи. Живакът надхвърля 40 градуса. А температурни рекорди са отчетени в куп области в България.

И Марги, която през зимата ще навърши 70 години, се пази от силното слънце.

"Сега съм в къщата ми край София. Бях на почивка в Хисаря преди това. Не се диша от убийствената жега. Разходки само преди обед и вечер. Топлото време е стресиращо за мен. В най-големите жеги стоя вкъщи на климатик. Стремя се да приключа задачките си до преди обяд. След това излизам обикновено след 7 часа. Ала най-приятно е чак след 10 вечерта. Тогава подухва и е поносимо", сподели още певицата пред вестника.

Колегата й Мишо Белчев също не се чувства добре в горещините. Изпълнителят се разхлажда с мента, но си позволява да гаврътне питието само вечер. А понякога и с бяло вино, ала само когато е на нечий празник.

"През деня пия много вода с много лед. Не ми е добре в жегата. Трудно издържам на тези температури. Не излизам от нас до вечерта. Пазя се от слънцето. Все пак съм на сериозна възраст. Излизам само вечер. Малко преди да залезе слънцето, ми е най-добре. Хем е светло, хем не е адска жега", казва Белчев.

Музикантът след две седмици навършва 85 години. Белчев обмисля да отбележи празника си с пищно тържество.

"Още не знам къде ще е купонът - сподели пред вестника певецът. - Ще събера много близки приятели. Хора, които ме обичат, а и аз тях. Дано си изкараме чудно", надява се Белчев.

Реклама

Рекордните температури в страната заварват Георги Мамалев на път. Обичаният актьор е на турне. И пътува през ден. Топлото време не се харесва много на Мамалев.

"В момента съм във Варна. Не излизам от хотела в жегата. Чувството, когато си навън, е все едно си в котел. От един часа на обяд до пет не мърдам. Стоя и чакам температурите да паднат. Много е горещо. Не обичам жегите! Не ми понасят. Но какво да се прави - лято е. Зимата, когато е студено, искаме да е топло. А лятото - обратно. Нямаме угодия. Вечер поне се живее. Става прохладно и чудесно за разходки", добави пред вестника Мамалев.

Друг обичан актьор - Славчо Пеев, бори убийствените жеги с напитки. Артистът няма толкова сериозни притеснения от топлото време.

"Чакам я тази жега цяла година - каза пред вестника Пеев. - Не ми е проблем да е топло."

Певицата Валя Балканска не се страхува от адската жега. Изпълнителка, чийто неземен глас се рее в Космоса, се пази от слънцето. Въпреки че живее в Смолян и температурите в планинския град са по-ниски, Балканска избягва да излиза от къщата си.

"Понасям топлото. Добре ми е. Нямам проблеми с него, но се пазя. Чувствам се нормално въпреки екстремните температури. Все пак жегата може да нанесе някакви проблеми. В Смолян е малко по-хладно, отколкото в други градове. Температура достига 36-37 градуса. Излизам предимно вечер. Ако се наложи да е в горещите часове, се пазя. Гледам да ходя по сянката. Търся я. В Смолян има много дръвчета и те пазят от слънцето", довери пред "България Днес" Балканска.

Певицата няма никакви сериозни оплаквания. В началото на следващата година фолклорната легенда ще отпразнува юбилей - 80 години.

"Всичко с мен е наред, слава богу", добави Балканска.

Реклама
Реклама
Реклама