Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10151838 www.bgdnes.bg

Джеки Стоев: Джони не е добре, но ще се оправи!

300 и малко ми е пенсията, свинщина е това, ама какво да правя?

"Джони Пенков наистина е приет в болница, не е добре, но не и чак толкова зле, колкото го изкараха, че бере душа. Преди време той падна и счупи прешлен, после го оперираха и оттогава му стана зле, защото се залежа. Но като всеки 87-годишен човек, ставите му не са много здрави, болеше го нечовешки и дори си беше вкъщи много дълго време. Но сега, за да го наблюдават, отново са го взели в болницата." Това сподели партньорът "в игрите" на Джони Пенков - Джеки Стоев. Той през ден се чува с близките на приятеля си и всички се молят състоянието му да се подобри.

"Между другото, когато беше в по-добро състояние, успяха да го ваксинират, защото все пак е на възраст. Та поне коронавирус да не го хване", обясни още за приятеля си Джеки. Самият той е минал заболяването, засега има антитела и не смята да се ваксинира. "И жена ми също преболедува", сподели режисьорът и сценарист, който продължава да има идеи за нови проекти.

Авторът на над 50 филма и лауреат на много национални награди не се надява на допълнителна пенсия към тази, която получава. "Не знам какви са тези списъци, дето все разглеждаха преди. Но с 300 лева кое по-напред да си вземеш - храна или лекарства? Добре, че поне поработвам още от време на време. Иначе това с пенсиите е свинщина от години, как да оцелеят хората, а после искат на избори да участваме с бюлетина? Защо да го правим, като те не мислят за нас", пита Джеки. Сценаристът обяснява, че всеки път гласува, но не би се излъгал като други да даде гласа си за Слави Трифонов. "Видя се, че той е кьорфишек. Искам да гласувам, надявам се да има за кого", смее се Стоев и разбира се, не пропусна да разкаже виц за пенсиите. "Събрали се човешките органи на съвет - кой е по заслужил да вземе пенсия рано-рано. Станало сърцето и казало: "Аз изпомпвам кръв постоянно на минута по 60-70 и повече пъти, заслужавам да се пенсионирам рано. След него станали белите дробове: "Ние нямаме и минута почивка също, все сме на работа", и така всички един след друг. Останал само мъжкият полов член, който само мълчал: "Айде бе, ти няма ли да кажеш нещо, стани, бе". А той: "Ех, аз ако можех да стана, щастлив ще съм, е*ал съм ви пенсията, ма не мога да стана", смее се Джеки Стоев и допълва: "Светът е оцелял, защото се е смял. Та така и ние, възрастните хора, като няма хляб и пасти, има вицове", завършва популярният актьор, режисьор и сценарист.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама