Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10157687 www.bgdnes.bg

Спипаха сом страшилище

Ще има гощавка за няколко трапези 

Илиян вади 76-килограмовия звяр след дълга битка 

Чудовищен сом с размерите на малък кит хвана рибар!

76-килограмовото страшилище попада в ръцете на въдичаря Илиян Георгиев след продължителна битка преди дни. Мъжът застава на брега на река Дунав в търсене на поредния си сериозен улов. Мястото решава да запази в тайна, тъй като там е голямата слука. Скоро щастието го спохожда и сомът се закача. Най-трудното тепърва предстои, тъй като на Георгиев му е нужно много време и усилия, за да извади гигантската риба на брега.

Когато вече е на сушата, сомът впечатлява с внушителните се размери - дължината му е около 2 метра, а теглото е цели 76 килограма, което му отрежда челна позиция за една от най-големите риби, изваждани от водите на река Дунав.

Реклама

При вида на трофея рибари възкликват, че е с размерите на малък кит и въдичарят трябва да е горд с постижението си. Сомът е толкова едър, че човек изпитва затруднения да го вдигне. Това е видимо от снимките, които Георгиев си прави за спомен с улова.

Рибата е в отлично състояние и Илиян тепърва ще решава какво да прави с нея. Но прогнозите сочат, че сомът ще се превърне в гощавка за няколко трапези с приятели.

Уловеното чудовище подобрява постижението за най-голям сом, хванат в Дунава през тази година. Както "България Днес" ви разказа през март, сом гигант неволно улови младият русенски рибар Александър Денков. Екземплярът, който се закача на въдицата му, е със сериозни размери - дълъг е 154 сантиметра и тежи 35 килограма. Битката между човек и сом продължава около половин час, като до последно рибарят не знае какво се е закачило на куката му. Усеща, че е нещо голямо, но е истински изненадан, като вижда свръхедрия сом.

"С наближаването на забраната за улов на бяла риба реших да упорствам още малко въпреки влошаването на времето. И реката приятно ме изненада с това "сомче", заявява с усмивка Александър, който всъщност отишъл да лови бяла риба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама