Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10173568 www.bgdnes.bg

Стойчо удря рамо на Бербо за БФС

Залагам на промяната с две ръце, казва треньорът на ЦСКА

Младенов бесен след издънката срещу "Славия"

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов удари рамо на Димитър Бербатов в битката му за президентския пост в БФС. Преди дни съдът насрочи извънреден конгрес на футболния съюз на 12 октомври, но все още не е ясно дали той ще може да бъде организиран. Младенов подкрепи Бербо, въпреки че официално от ЦСКА не заявяват позиция и не фигурират сред клубовете, подписали се за свикване на извънредните избори за шеф на футбола.

"Ръководството на ЦСКА ще каже своето мнение по този въпрос - коментира Младенов. - Аз лично като човек от футбола бих заложил на промяната. С две ръце!"

Реклама

Треньорът на "червените" бе доста ядосан след равенството 1:1 със "Славия" в Първа лига. Неговият отбор поведе чрез Жорди Кайседо, пропиля куп положения с човек повече, изпусна дузпа и броени минути преди края бе попарен с гол на Мартин Атанасов. Той е син на бившия футболист на "Левски" Чавдар Атанасов, станал известен с попадението си срещу "Ювентус" през 1999 г. при равенството 1:1 в Торино. Другият герой за "белите" бе вратарят Светослав Вуцов, който е внук на "синята" легенда Иван Вуцов.

"Определено сами им дадохме точката - коментира Стойчо Младенов. - Добър мач за нас, много положения, дузпа изпуснахме. Но накрая това аристократично поведение не е присъщо за ЦСКА. Трябваше да притискаме противника. В такива моменти трябва да покажем по-голяма класа. Една ситуация ни отне двете точки. 1:0 е много крехък резултат, но и с човек повече ни повлия на психиката. Разигравахме, играхме с Бусато, а това не е поведение на нашия отбор. Имахме възможност да вкараме, втори, трети и четвърти гол, но завършващата класа липсваше. Едно излишно самочувствие, което ще е с покритие, когато пребиеш противника, вкараш му два-три гола. Позитивното беше многото голови ситуации, а негативното - че не ги вкарахме. За съжаление това е реалността. Многото контузии ни пречат страшно. До този момент се справяхме, но ще търсим преквалификация на състезатели, ако Жеферсон не може да вземе участие. Днес дадохме възможност да ни отнемат двете точки. Хубаво ще е да не загубим срещу "Рома" в четвъртък, но прекалено много мислим за следващия мач. Не знаем какъв потенциал ще имаме. Пак ще имаме затруднение със създаването на един основен състав."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама