Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10175536 www.bgdnes.bg

Решават съдбата на Пранди след Евроволей

Съдбата на Силвано Пранди ще бъде решена след края на Евроволей на 19 септември.

Националният селекционер на България може да бъде оставен да работи и за следващия голям форум или да бъде заменен още сега от своя помощник Николай Желязков. Подобна възможност е залегнала в договора на италианския специалист. Нашите отпадат от европейското след поражение от Германия с 1:3 на осминафиналите. Така България за втори пореден шампионат остава извън Топ 8 на континента. През 2019 г. "трикольорите" завършиха на 11-а позиция. Според Пранди родните волейболисти не са могли да се възползват от създадените шансове в мача срещу Германия.


"Двубоят не беше толкова труден от спортно-техническа гледна точка, но не успяхме да играем добре в атака и на сервис - анализира селекционерът на България. - Допуснахме грешки и това ни попречи да се борим за повече. Съперникът е малко по-силен от нас, но не е чак толкова голяма разликата в класите. Ние изпуснахме добра възможност да стигнем до нещо повече."
Под ръководството на Пранди през лятото на 2021 г. "лъвовете" имат само 5 победи в близо 20 мача.
"Ако не броим мачовете от Лигата на нациите, които са съвсем различни, основната ни цел беше европейското първенство. Като тегля чертата, няма как да сме доволни."




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама