Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10175737 www.bgdnes.bg

Ема трябвало да е при баба в Китай

Програмата на 18-годишната Ема Радукану за изминалия уикенд включвала посещение при баба й в Китай. Вместо това тийнейджърката написа история, като спечели Откритото първенство по тенис на САЩ при жените. Британката победи другата невръстна сензация - 19 годишната Лейла Фернандес, с 6:4 6:3.

Шампионката е родена в Торонто, Канада, баща й Йон е румънец, а майка й Рене е от Шенян, Китай. Семейството се мести в Южен Лондон, когато Ема е едва на две годинки. Ема често е посещавала през годините баба си в Китай и дори говори мандарин. Но този път плановете се объркали, признава самата тя. Защото освен татко й никой не очаквал, че може да се представи блестящо на "Флашинг Медоу". Дори да го спечели така убедително, при това минавайки през квалификациите.


Именно тате и мама липсвали най-много на шампионката през дългите три седмици в Ню Йорк. Двамата не могли да пътуват до Щатите заради здравните мерки. "Баща ми е най-големият ми критик и в същото време най-големият ми поддръжник - признава Ема, цитирана от "Сън". - Знам, че ме е подкрепял през цялото време, макар и от вкъщи пред телевизора. За да остана концентрирана върху представянето си на корта, дори бях захвърлила мобилния си телефон, така че много рядко се чувах с мама и татко. Наистина съжалявам, че не можаха да присъстват на живо."
Когато се върне в Лондон, Ема я очакват кралски почести в буквалния смисъл, дори вече получи и писмо от кралица Елизабет, но тя най-вече иска да прегърне родителите си. А и не мисли за парите в момента, въпреки че приходите й след триумфа вече се изчисляват на около 100 милиона долара. От тях едва 1,8 милиона долара са от наградния фонд, а останалото идва от спонсори и рекламодатели.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама