Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10191945 www.bgdnes.bg

Жозе Моуриньо за разгрома с 5:1 над ЦСКА: Резултатът е фалшив, съжалявам!

Треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо се извини на ЦСКА за разгрома с 5:1 на стадион "Олимпико" във Вечния град. Специалния затрупа с похвали "червените" и призна, че резултатът е "фалшив" на фона на показаното на терена. Жозе за пореден път демонстрира респект и към треньора Стойчо Младенов, с когото се познават от повече от 30 години. Двамата братски се прегърнаха и поговориха преди и след мача, като Моуриньо поздрави и всички останали от "червения" щаб. На "Олимпико" ЦСКА стартира отлично и поведе със страхотен гол на Греъм Кери, но "вълците" озверяха и вкараха пет безответни попадения накрая. Две от тях паднаха след 80-ата минута, когато Яник Вилдсхут от българския отбор получи червен картон. Като цяло ЦСКА игра смело и отправи 4 точни и 5 неточни удара, но защитата бе на трагично ниво.

"Резултатът е фалшив, не е справедлив - каза Моуриньо. - Ако погледнете хубаво мача, ще видите, че това не е мач, който трябваше да свърши 5:1. Дори при 3:1 те се бориха, сражаваха се, но след като останаха с десет души, за тях беше много трудно. Отборът им ме изненада, Стойчо е много добър треньор. Не бяха само контраатаките на ЦСКА, а цялата глобалност. Те градиха атаки с качество, Кери носи опасност, имат добри крила, имат добра цел в наказателното поле, те са добър отбор. Миналата година играх срещу "Локомотив" (Пд) и "Лудогорец", ЦСКА е по-добър от тези отбори от миналия сезон. Стойчо беше фантастичен играч, не беше младо момче, беше много опитен състезател, беше чиста класа в моя отбор "Витория". Топкласа беше, напусна след това, беше един чудесен човек - знаех, че ще стане много добър треньор, той притежава топкласа! Съжалявам, че загубиха с толкова, не го заслужаваха."

Реклама

Това бе шеста поредна победа за "Рома" след идването на Жозе Моуриньо през лятото. Феновете са в еуфория от Специалния и повече от 30 000 души създадоха страхотна атмосфера на "Олимпико". Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе изключително разочарован от резултата и също смята, че той не е заслужен.

"Резултатът е тежък - каза Стойчо. - Той е нереален, същите думи ми каза и Моуриньо. 100 милиона евро са похарчени за състезатели в "Рома", но парите не играят на терена. Опитахме да го покажем, но не се получи нищо. Нека първо да се приберем в България, да видим кои сме здрави, кои сме болни. Оттук-нататък мислим за вътрешния шампионат. Емоцията след мача не е приятна, но беше хубаво да се срещнем с Моуриньо, да си поговорим. Ще видите какво ще покажем в следващите мачове в Европа, надявам се да бъдем с друг облик - и като дълбочина на състава, и като разнообразие. Нека ни се завърнат контузените, оперираните."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама