Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10193098 www.bgdnes.bg

Певицата и водеща Деси Добрева: Иска ми се Лили Иванова да ми разкрие тайната на дълголетието си

Със Слави още сме приятели, но няма да го каня в шоуто си, показваме друг тип музика

Коя е тя

Деси Добрева е родена във Варна. Има магистърски степени в специалностите "Поп и джаз пеене" и "Музикална педагогика" от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. Става изключително популярна с участието си като певица в "Шоуто на Слави", което по-късно напуска, за да се отдаде на самостоятелна кариера. Носителка на редица български и международни музикални награди. От тази седмица е водеща на шоуто "Музика без край" по БНТ.

Реклама

- Г-жо Добрева, притеснявахте ли се преди началото на новото шоу "Музика без край", на което сте водеща по БНТ?

- Със сигурност! Притеснявам се преди всяка моя изява, независимо на какъв вид сцена е. Много съм емоционална и ми личи. Но за един артист това е добре, защото в крайна сметка той работи със своите емоции и трябва да ги предаде на публиката.

- Успяла и известна певица сте, защо решихте да станете водещ?

- Не ми е за първи път! Преди 15 г. бях водещ и автор на предаването "Полет над нощта", така че това няма да е нещо съвсем ново за мен.

- Каква точно е идеята на "Музика без край"?

- Искаме да покажем незабравимите български песни, с техните автори, които ги изпълняват на живо. Искаме да зарадваме не само тези, които си ги спомнят, но и да предадем тези песни по някакъв начин на по-младото поколение. Затова очаквайте изненади в предаването, ще се появяват и по-млади и съвременни изпълнители. Надявам се и самите гости да разкажат по някоя и друга случка от своя живот и историята на самата песен, защото зад всяко парче стои история. Песента е като малко детенце, което израства, историята му остава неизвестна, а те са много интересни.

- Кои за вас са най-великите българска песен и изпълнители?

- Всеки сам преценява кое парче го вълнува най-силно. На мен лично една от най-любимите ми песни е "Високо" на ФСБ. С певците положението е същото. Има много, които харесвам, като от голяма част от тях съм се учила. ФСБ, много ги харесвам, "Тангра", Васил Найденов, Лили Иванова, Камелия Тодорова... Няма смисъл да ги изброявам, защото наистина са много.

Реклама

- Ще поканите ли Лили Иванова?

- Разбира се! Надявам се да дойде, което за нас ще бъде огромна чест.

- Ако дойде, какво ще я попитате?

- Толкова много въпроси се сещам... Как се остава толкова години на сцената? Бих искала да знам каква е тайната на нейното дълголетие. Какъв е начинът й на живот. Какво мисли за времето, в което живеем. Има толкова много истории, свързани с нея. Сигурно ще й задам десетки въпроси.

- Ще каните ли представители на попфола? Азис примерно?

- Не, няма да каним представители на този жанр. За момента предаването е ориентирано към естрадната музика, затова няма да каним подобни изпълнители.

- Участвахте в "Шоуто на Слави Трифонов". Той е един от най-добрите водещи. Научили ли сте нещо от него, което сега да ви помага?

- Няма съмнение, че Слави е шоумен номер едно за последните години у нас. Има много неща, които съм научила както от него, така и от целия екип. Защото в крайна сметка едно щоу се прави с екип. Водещият е важен, но ако няма добри сценаристи, добър продуцент и т.н., водещият, колкото и да е добър, увисва. Имам късмет, че в новото ми предаване работя с много добър екип!

- Липсва ли ви "Шоуто на Слави"?

- Шоуто не. Липсват ми приятелите. С повечето от тях често се виждаме, за да не се забравим, и си разказваме интересни случки. Винаги когато имам възможност, ходя при тях, за да се видим и да си поговорим.

- Със самия Слави в какви отношения сте?

- И с него сме приятели. Гледам да не прекъсвам връзките с приятелите си, независимо че може да сме тръгнали по различни пътища. Да познаваш различни личности е дар, който не трябва да се изпуска. Не съжалявам, че напуснах шоуто, защото след това кариерата ми тръгна много добре и самата аз се развих като артист.

- Ще поканите ли Слави в шоуто си?

- Слави Трифонов също е представител на жанра музика, от който засега нямаме идея да каним хора. Освен това неговите песни започват от началото на 90-те години, а ние се целим по-назад. Така че засега няма да го каня.

- Какво мислите за включването на Слави и хората му в политиката?

- Още нищо съществено не се е случило, което да направят, и не мога да преценя. Трябва да вземат властта поне за няколко години, за да може да се даде оценка. И в двата парламента, в които участваха, нищо съществено не се случи. Желая им успех!

- Вас влече ли ви политиката?

- Не! Бих имала амбицията да подобря нещо в областта на културата и образованието. Там са необходими драстични реформи, защото положението е много зле. Ако мога, бих искала да помогна. Но не искам да се занимавам с политика. Там няма емоция, като на сцената.

- Да се върнем към новото ви шоу. Ако ви кажат, че можете да поканите един-единствен изпълнител, който и да е той, кого бихте избрали?

- Много би ми се искало да мога да говоря с хората, които вече не са между нас. Защото има много такива, които за съжаления няма как да поканя. А те са изпели някои от най-обичаните български песни. Тъжно е, че и те, и голяма част от авторите на тези песни вече не са между нас. Бих искала да се срещна, стига да можех, с Емил Димитров, Катя Филипова, както и много, много други. За жалост няма да мога.

Реклама
Реклама
Реклама