Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10197904 www.bgdnes.bg

Мъри води "Левски" в Европа

Целта пред "сините" вече е поставена, отборът се хвърля здраво за Купата

"Левски" - европейски. Това е задачата, която треньорът на "сините" Станимир Стоилов е поставил пред отбора си и категорично е показал, че няма да отстъпи и на милиметър от нея. Времето, в което "Левски" мъждукаше в Първа лига и дори се превръщаше в боксова круша, окончателно е приключило. Стоилов се е заел със задачата да вкара това в главите на футболистите. Целта от страна на треньора вече е поставена - участие в евротурнирите още през следващия сезон. Това разкрива пред "България Днес" източник от "Герена", отлично запознат със ситуацията в клуба. "Левски" може да си осигури излаз в Европа чрез първенството, като шанс за това има, дори и тимът да завърши на 7-о място. Тази позиция дава шанс за решителен бараж с отбора, завършил на трето място. Другият вариант е да бъде спечелена Купата на България, това също влиза в плана на Мъри. "Левски" завърши 0:0 с ЦСКА 1948 при завръщането на Стоилов и неговия щаб на стадион "Георги Аспарухов". Наставникът похвали своите момчета след двубоя.

"Доволен съм от стила и начина на игра, който показахме - заяви Мъри. - Показахме желание и амбиция. Контролирахме изцяло и топката, и мача до 70-ата минута. Имахме си нашите положения. Ако продължаваме да играем, както играхме през първото полувреме, ще трябва само да реализираме завършващите подавания. Отборът ще върви на прав път. Много бързо преливахме от фаза атака във фаза защита. Трябва да се работи и да се разбираме. Виждам, че сме се изкачили на по-високо стъпало, не съм очаквал да играем толкова уверено на "Герена". Смятам, че това е огромна стъпка напред. Най-вече защото не допуснахме гол. Досега все получавахме голове, но този път играта ни в защита бе на много високо ниво. Липсваше ни късметът и завършващ удар, но и вратарят на противника показа добро ниво. Работим, тренираме, ще се опитаме чрез мачове да оправим физическите проблеми. Играхме уверено, футболистите имаха желание. Ако играем така, с този стил и начин на игра, ще започнем да побеждаваме."

Следващото изпитание пред "Левски" е гостуване на "Марек" в турнира за Купата на България. Двубоят е в сряда от 13 ч. в Дупница и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама