Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10198813 www.bgdnes.bg

Изхвърлят баба Семилица на улицата

Тя е на 65 години и страда от епилепсия 

Роднини не се интересуват от нея, но добри хора я спасяват 

65-годишната Семилица е била изхвърлена на улицата, защото има епилепсия. Драматичната история разказаха от фондацията "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще", а след тяхната намеса добри хора спасяват възрастната жена.

"Жената е изхвърлена от своя хазяин по нейни думи, защото е с епилепсия и има проблеми със здравето. Говорихме с възрастната жена, но тя не се чувства добре, ходи много трудно, не може да говори добре и не помни много неща. Твърди, че има деца. От телефона й успяхме да извадим няколко номера, свързахме се само с една жена, нейна първа братовчедка, която обаче ни каза, че няма как да помогне, не я е виждала от три години и да не я притесняваме нея. Звъняхме и на хазяина, но никой не отговори. Истината е, че жената не е добре и трябва да се помогне", споделят доброволците.

Реклама

Семилица разказала още, че в продължение на два дни целият й багаж бил изхвърлен на улицата. Нямала и лекарства за епилепсията, което я накарало да се чувства зле. Съпругът й е починал в началото на годината и няма на кого да разчита.

Полицаи са я откарали до хотел, където с последните си пари си е платила стая. Жената продължава да е там, като от фондацията ще й поемат всичките разходи за нощувки и храна. Социална институция във Варна е изразила готовност да бъде настанена при тях, но преди това трябва да й бъде направен PCR тест, който да е отрицателен.

"Бърза помощ е качила в стаята жената, прегледали са я, били са й инжекция. Друг човек ще помогне с настаняването в център, дом или каквото успеем най-добро да осигурим за жената. Молим, ако имате желание да съдействате, свържете се с нас на телефон 0893 025 067. От София ни е трудно да съдействаме. В този смисъл, търсим представител за Варна, за да можем да имаме възможност да се включваме по-адекватно с помощ в подобна ситуация", добавят от "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама