Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10201841 www.bgdnes.bg

Дете-чудо впечатли ЮНЕСКО

10-годишният Борис продължава с музикалните победи 

Детето-чудо на българското пиано впечатли ЮНЕСКО.

10-годишният Борис Дюлгеров спечели "Супер гран при" наградата на международния музикален фестивал в Тимишоара (Румъния), който се провежда под егидата на ЮНЕСКО. Въпреки крехката си възраст Борко показва отлични умения и преборва конкуренцията, която е много сериозна - има участници от 42 държави. Но представянето на българчето е толкова впечатляващо, че за 14-членното жури няма съмнение кой е победител и му дават максимален брой точки.

Миналата година Дюлгеров спечели 8 победи в осемте конкурса, в които участва. Тази година постижението му е още по-впечатляващо - десет от десет.

Реклама

Борис се докосва до магията на класическата музика още от невръстна възраст. Преди четири години моли родителите си да го запишат на уроци по пиано и така се озовава в школа към Народно читалище "Цар Борис III и царица Йоанна 1931 г.". От тогава до днес не спира да се упражнява върху музикалния инструмент.

"Борко има огромен талант и това си личи от километри. Много е борбен и обича предизвикателствата. Състезава се с по-големи деца и ги настига, че и дори надминава. Общо взето, няма цел, която да не е постигнал, но зад това се крият много труд и упорство. Пожелавам му много успех и знам, че ще успее. Уча го, че в музиката може да има повече от едно правилно решение. Това все пак не е точна наука. Смисълът, който всеки изпълнител влага, прави произведението уникално", заяви преди време пред "България Днес" неговият музикален педагог Росица Грозданова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама