Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10202124 www.bgdnes.bg

Динко помага на беден ученик

Милостив съм, с голямо сърце, не давам на безделници, казва ямболията 

Пореден жест на милосърдие направи Динко Вълев.

Бизнесменът, който неведнъж е помагал на хора в нужда, този път прояви състрадание към беден ученик и семейството му.

"Отивах до банката и срещнах момче заедно с майка му. Детето беше много тъжно. Попитах ги защо вместо празнично настроение има тъга, той ми отговори, че страда, защото няма пари, за да купи цвете на учителката си", разказва Динко.

Реклама

Ямболията се трогва от детето, което е от доста бедно семейство, вади 20 лв. и му ги дава, за да купи цветя на госпожата.

"Ако искате ми вярвайте, насълзиха ми се очите. 20 лв. не са много, благодаря на Бога, за мен са нищо, защото ми провървя в живота. Но ето на това семейство не им е провървяло. След като направих това нещо, много хора в интернет ме упрекнаха и ме питаха на какъв се правя", допълва Вълев.

Той разкрива, че подобни действия не са породени от желанието му да се прави на интересен, а единствено от това да помогне на по-бедните от него.

"Преди години и аз бях такъв. Нямах пари за цвете на учителката си, плакал съм и не ми е било приятно. Дано един ден това дете стане повече от мен, пожелавам му го. Бъдете по-добри и ако ви е дал животът, дайте на тези, които нямат", зове Динко.

По думите му той си е просто такъв - милостив и с голямо сърце.

"Вече не хвърлям салфетки по дискотеките. Имам пари, за да давам, не искам да ги нося в гроба си. Давам, когато искам и когато го почувствам. На ден ми пишат по 20 човека да им давам пари назаем. Ми не им давам, защото са здрави и прави и могат да ходят да работят", категоричен е в решенията си ямболията, станал известен като Ловеца на мигранти.

Реклама
Реклама
Реклама