Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10206089 www.bgdnes.bg

Помогнаха на децата на отец Иван

Доброто съществува 

Над 130 малчугани получиха ученически пособия 

Иво АНГЕЛОВ

Виктория СТОЯНОВА

Препълнен микробус с храна, дрехи от първа необходимост и ученически пособия потегли към приюта на отец Иван.

Екип на "България Днес" се включи доброволно в мащабната инициатива за подкрепа на учениците, за които добрият духовник се грижи.

Реклама

В понеделник в столицата, където бе сформиран сборен пункт, в който в рамките на 2 часа десетки желаещи дариха храна, детски дрехи, обувки и най-важното - разнообразни ученически пособия, които ще са в нужда на над 130 ученици и 36 малчугани в детски градини, които живеят в приютите на отчето.

Час преди финала на акцията микробусът бе препълнен до горе, а пликовете с дарове за малчуганите се трупаха на предната седалка при шофьора. Акцията наблюдаваха трима души, а след края й вещите бяха откарани в приюта в Нови хан, където децата бяха зарадвани с нови дрехи, обувки, храна, тетрадки, учебници, скицници, моливи, химикалки.

По-късно в социалните мрежи моделката Цвети Василева, която е и организатор на кампанията, сподели кадри с децата, на които раздава щедро прегръдки и които се радват на новите си придобивки.

"Изключително съм благодарен за подкрепата. Имаме много деца и това може само да ме радва. Покрай тях и аз самият се чувствам млад. Всяко дарение е безценна подкрепа, а и виждам голямата радост в очите на малчуганите", сподели с усмивка пред "България Днес" дядо Иван. По негови думи учебната година на питомците му е подсигурена, но остава друг голям проблем.

"Сметката ни е почти празна. Останали са само 370 лева, които няма да стигнат за нищо. Предполагам, че заради коронакризата хората са спрели да превеждат пари. В момента се чудя как ще посрещнем зимата", призна пред вестника отец Иван.

Реклама
Реклама
Реклама