Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10208149 www.bgdnes.bg

Неуловими прасета тормозят Видин

Вече седмица не могат да ги хванат 

Събарят кофи за боклук и разнасят мизерия 

Стадо прасета с ранг на холивудски екшън герои тормозят Видин.

Животните, които действат в стил на банда "Неуловимите", вече повече от седмица не могат да бъдат хванати и правят поразия след поразия.

Десетки граждани са заснели стадото, което се предвожда от свиня майка и около 7 плътно следващи я прасенца. Животните не се притесняват да влизат дори в жилищните блокове в опит да си намерят нещо за хапване. Отделно вдигат шум и разнасят неприятна миризма буквално под терасите на живущите.

Реклама

Прасетата не се плашат дори от домашни и бездомни кучета, става видно от разпространени кадри. Тревогите на видинчани са, че животните могат да станат причината за разпространение на зарази, и затова настояват за незабавни мерки, защото някои от кварталите са заприличали на кочина.

"Ужасно е да видиш как банда истински прасета събарят кофи за боклук и започват да разбутват с муцуни съдържанието им. Каквото им хареса, го изяждат, а останалото или го разнасят, или остава да се търкаля по улици и тротоари. Думата "свинщина" най-точно описва ситуацията", коментират възмутени граждани, които буквално заливат социалните мрежи с видеа и снимки на пакостливото стадо.

Видинчани са в недоумение защо никой не е заловил свинята майка и малките прасенца, чийто собственик вероятно не е известен на властите. Други смятат, че нищо чудно хората да вземат нещата в свои ръце и след като хванат свинете, да ги метнат във фурната.

Въпреки че в природата не образуват големи стада, домашните свине търсят компания на себеподобни и често се случва да се скупчват, като така поддържат физически контакт. Прасетата са всеядни и са много гъвкави по отношение на храненето си. Те могат да оцелеят и в случаи, когато консумират продължително време една и съща храна, както и остатъци от храна, приготвена за консумация от хора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама