Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10211517 www.bgdnes.bg

Майкъл избива семейството си

Българин закла сестра си и баща си в Ню Йорк

Кървавият екшън се разигра в град Уорън пред очите на малкия му брат

Майкъл Андреев-младши, на 22 години, е арестуван за жестокото убийство на баща си Майкъл Дж. Андреев-старши, на 67 години, и 12-годишната си сестра София Трусова. Кървавата трагедия се разигра в дома на българското семейство в махалата Джорданвил в град Уорън, окръг Хъркимър, в американския щат Ню Йорк.

Местните шерифи от градчето Уорън съобщават пред американския сайт Law&Crime, че са се отзовали на сигнал за намушкване.

Реклама

На 19 септември в полицейския участък в града постъпва сигнал от адрес по повод наръгване с нож. До този момент подателят на съобщението до ченгетата не е ясен.

Униформените се отзовават на мястото незабавно, придружени от медицински екипи на Спешна помощ от близката до местопрестъплението болница. Полицаите заварват ужасяваща гледка. Намират 67-годишния Андреев-старши и малката сестра на килъра Майкъл София Трусова мъртви. На местопрестъплението криминалистите установяват, че са намушкани многократно с нож.

Органите започват да претърсват околностите и намират потенциалния извършител на жестокото деяние - 22-годишния българин Майкъл Андреев-младши. Килърът лежи на земята в предния двор с разкъсване на врата и обилна кръвозагуба. Лекарите го транспортират незабавно с медицински хеликоптер до университетската болница в град Сиракуза в щата Ню Йорк. Там го оперират и стабилизират. Вече извън опасност, го изписват на 22 септември сутринта. Ченгетата го чакат пред болницата и го арестуват за убийствата на баща му и сестричката му.

Андреев-младши е задържан по две обвинения за убийство от втора степен и по едно обвинение за престъпно притежание на оръжие от четвърта степен. На този етап от разследването американските разследващите не желаят да разкриват информация за предполагаемия мотив или събития, довели до зверството, което разтърси градчето Уорън. Говорителят на полицията в щата Ню Йорк, полицай Джак Л. Келър, заяви пред медията Law&Crime, че няма повече налична информация. Разследването продължава да тече и предстои да се изяснят обстоятелствата около клането. Стана ясно само, че най-малкият брат на Андреев-младши, който е на 9 години, е станал свидетел на кървавата трагедия.

Килърът има още двама братя, единият следва в Американския университет в България, а другият се обучава в Американските военновъздушни сили в Щатите. Двамата братя са си взели спешен отпуск, за да се върнат у дома и да се погрижат за малкия си брат, съобщават от организацията GoFundMe, която набира средства за семейство след драмата.

Само в рамките на няколко дни кампанията е събрала 5,500 долара от необходимите 75,000. Целта на благотворителната кауза е да се покрият разходите за погребенията, пътуванията и за подпомагане на грижите за 9-годишното момченце, станало свидетел на зверските убийства.

 Доживотен затвор

Към момента не е ясно дали килърът Андреев-младши е наел адвокат, или ще бъде представляван от обществен защитник. Ако бъде признат за виновен, го очаква доживотен затвор, тъй като в американския щат Ню Йорк смъртната присъда бе отменена официално през 2004 г.

Реклама
Реклама
Реклама