Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10224274 www.bgdnes.bg

Мъри търси голаджия

Станимир Стоилов вече е набелязал задача номер едно в зимната селекция на "Левски". Това е привличането на изявен голаджия, научи "България днес".

В момента на "Герена" разполагат само с един централен нападател в лицето на Билал Бари. Той все още няма гол за "сините" след пристигането си в отбора. Не се е разписал в 26 мача, в които взе участие. Няма и асистенция. Бари не е вкарвал попадение от година. За последно е реализирал гол за бившия си отбор "Монтана" на 18 септември 2020 година срещу "Ботев" (Пд).

Реклама

"Не обичам да критикувам индивидуално футболистите - заяви Стоилов след загубата с 1:2 от ЦСКА-София. - Явно като отбор трябва да играем по-добре и да създаваме повече положения, за да може и Бари да реализира. Ние нямаме изобилие от централни нападатели като другите отбори. Той е единственият ни чист централен нападател. Така че ще работим с него и с отбора, за да ставаме по-добри."

Треньорът и екипът му вече се оглеждат за качествен нападател. Те ще наблюдават набелязаните имена до зимната пауза, когато ще се вземе решение кой да се привлече.

"Трябва да потърсим по-сериозни попълнения, макар и едно-две, защото финансовите ни възможсности не са много добри - обясни Мъри. - Най-лесно е да кажа, че искам шест или 10 играчи, висококачествени и платени. Тогава бързо ще направим добър отбор. Просто нямаме тази възможност. Трябва да градим стъпка по стъпка."

И срещу ЦСКА-София големият проблем за "Левски" се оказа лошата физическа подготовка на тима. След 60-ата минута "сините" за пореден мач "сдадоха багажа".

"Това е нещо, върху което трябва да работим. То е видимо. Докато сме свежи, създаваме положения, играем организирано. През второто полувреме вече имаше несигурност. Владеехме инициативата, но нямахме мощ и инициатива да завършим атаките. Кондиционно след 50-ата минута не изглеждаме добре", призна Мъри.

По време на паузата за мачовете на националния отбор след седмица той и екипът му ще наблегнат именно на този аспект в играта на "Левски". Ще се работи основно за кондиционното състояние на играчите.

Реклама
Реклама
Реклама