Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10224590 www.bgdnes.bg

500 млн. паунда се изпаряват пред Джошуа

Колосалната сума от 500 милиона паунда вече е видима само в затвореното око на Антъни Джошуа, който загуби три колана за световен шампион по бокс в тежка категория, след като бе набит от украинеца Олександър Усик, и то насред Лондон, пише "Сън".

Ей Джей заложи и изгуби титлите си във версиите WBA, WBO и IBF, но все пак предстои реванш, като мястото и датата ще се уточняват тапърва. Много е вероятно повторението на битката между двамата да се състои на 70-хилядния Национален стадион в Киев. При всички положения Джошуа ще вземе далеч по-малко от 10-те милиона, които прибра за първия бой, тъй като вече е претендент и не диктува условията, включително и финансовите. Но загубата на стадиона на "Тотнъм" в събота означава, че очакваната с години серия от мачове срещу другия шампион - Тайсън Фюри, може да се изпари като дим. А за евентуалните два или три мача между Ей Джей и Циганския крал се говореше, че може да си разделят тези половин милиард паунда, че и повече.

Реклама

Промоутърът на Джошуа Един Хърн призна, че е задължително първо да се проведе реваншът срещу Усик и че няма да може да се търси финансов резултат от него. Едва ако тъмнокожият боксьор си върне коланите, то може да се мисли отново за среща с Фюри за титлата абсолютен шампион в тежка категория. Но на 9 октомври в Лас Вегас шампионът на WBC Фюри ще се бие с Дионтей Уайлдър, което поставя още една неизвестна.

Самият Джошуа публикува мнение, че независимо от всичко мач между него и Фюри ще има. "Поясите нямат значение в случая. Да, по-забавно е, когато са заложени, но когато имаш двама британски бойци един срещу друг, това вече е достатъчен залог и ще предизвика достатъчно голям интерес", написа Ей Джей.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама