Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10225630 www.bgdnes.bg

Лейди България Юнивърс 2021 Александрина Йорданова: Политиците да се научат на етикет

Забравят, че поведението им трябва да е пример за хората

КОЯ Е ТЯ

Александрина Йорданова бе коронасяна за Лейди България 2021. Чаровната блондинка е писала за много печатни и електронни медии, преподава етикет на млади хора и има своя рубрика в здравна телевизия. Какви са емоциите от спечеления конкурс за красота, би ли научила невъздържаните депутати в парламента на обноски и етикет и как гледа на скандалите в пленарната зала със сексуален привкус - четете в следващите редове.

- Честита награда, Александрина! Как се стигна до титлата "Лейди България" и какви бяха емоциите от спечелването?

Реклама

- За мен "Лейди България" беше едно красиво начинание, в което се впуснах с голямо удоволствие. Реших да взема участие именно в този конкурс заради добрата му репутация и възможностите за развитие, които предлага. Емоциите от спечелването бяха много силни и запомнящи се за мен и моите близки.

- Разкажете ни с какво се занимавате и какъв е вашият свят?

- Завършила съм полиграфия, след това печатни комуникации и магистратура - медийна информация и реклама. Обичам да пиша на различни теми, имам издадени статии за списания и сайтове. Освен това преди близо година създадох школа по етикет за млади дами. Имам рубрика в телевизия, където разказвам за модулите в тази школа.

- Доколко важен е етикетът, както за младите хора, така и за обществото като цяло?

- Етикетът е наистина важна част във възпитанието на всеки млад човек, тъй като той би го позиционирал по-добре в обществото и би му дал спокойствие в много ситуации, които животът предоставя. Разбира се, той е важен за всеки един от нас, но остава въпрос на личен избор.

- В последно време парламентът, меко казано, не показва добър етикет и поведение за пример. Как гледате на всички скандали, обиди, висок тон, сексуални метафори и враждебност в Народното събрание?

- Както вече казах - въпрос на личен избор. Аз лично не толерирам агресивно поведение, независимо дали става дума за парламента, или на улицата.

Реклама

- Ще призовете ли по-невъздържаните политици да се научат на етикет?

- Моята школа е само за млади дами. Единствено бих ги призовала да не забравят, че все пак поведението им трябва да бъде пример за хората.

- Как ви се отразява пандемията с коронавируса? Преболедувахте ли? Ваксинирахте ли се?

- Засега не съм преболедувала и не съм си поставила ваксина по лични причини. Опитвам се да остана позитивна и да вярвам, че всичко ще отмине скоро.

- Как са нещата в любовта? Има ли човек до вас?

- Много е лично, затова ще го запазя за себе си. Важното е да вярваме в любовта и именно тя да бъде движеща сила в живота ни.

Реклама
Реклама
Реклама