Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10271519 www.bgdnes.bg

Наш цигулар в топ 3 на световен фотоконкурс

Властелин на апарата, цигулката и пилотирането

Ясен Тодоров извоюва бронз в категория "Ландшафт", заснемайки солниците край Сан Франциско

Българин е сред победителите в световния конкурс за фотографии The Nature Conservancy Photo Contest. Състезанието е за кадри, свързани с опазването на природата. Професионалисти от цял свят участват в надпреварата, разделена на няколко категории - "Ландшафт", "Хора и природа", "Вода" и "Дива природа".

Реклама

Ясен Тодоров, професор по цигулка в университета на Сан Франциско, чието хоби е фотографията, печели едно от призовите места. Музиката не е единствената му страст, въпреки че е изнасял концерти по цял свят.

В живота му по необикновен начин се преплитат и други две сериозни занимания - пилотирането на самолет и фотографията. Съчетание между тези две хобита му донасят бронзовото отличие в категория "Ландшафт" на конкурса.

На снимката, преборила хиляди други кадри, се виждат солниците в близост до международното летище на Сан Франциско, снимани от птичи поглед - от самолета на Ясен Тодоров. Това не е първото отличие за талантливия българин.

През 2018 г. Тодоров печели голямата награда във фотографския конкурс на "Нешънъл джиографик", като неговата снимка "Нереално" стана кадър на годината, избран измежду 10 000 фотографии. Нашенецът, който от десетилетия живее в САЩ се запалва по снимането през 2013 г.

Тогава той вече притежава собствен малък самолет, тъй като пилотирането му е голяма страст, а между двете си професионални хобита той е професор по цигулка в университета в Сан Франциско.

Реклама
Реклама
Реклама