Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10286386 www.bgdnes.bg

Гришо скри амулетите и отвя Медведев

Григор Димитров отново е страшилище на корта, след като скри с накитник своите амулети и захвърли шарените папагалски екипи. Гришо се върна към най-добрия си тенис и пречупи световния щ2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3, облечен в обикновена зелена тениска без шарени мотиви по нея. На брифинга след мача се появи в чисто черен тишърт. Новият начин на обличане не убягна на наблюдателни анализатори. Според мнозина това подсказва за голяма промяна в манталитета на най-добрия ни тенисист. Гришо изглежда напълно концентриран върху играта си. Сега не му се налага да отговаря на многобройни въпроси за шарката на екипите и значението на украшенията по тялото си. Най-после Димитров говори с играта си и накара верните си почитатели да се усмихнат.

Григор мина през период, в който привличаше вниманието върху себе си по нетрадиционен начин. По това време той разкри пред медиите и значението на многоцветните гривни. Димитров призна, че повечето са подарък от близките му и ги смята за талисмани. "Част от гривните са от семейството ми - обясни Гришо. - Майка ми ми подари едната доста отдавна. Символизират важните неща - семейството, здравето, живота като цяло."

Реклама

Очевидно сега при Григор водеща е волята да побеждава, а не външният вид и силата на амулетите. Срещу Медведев най-добрата ракета на България демонстрира това по категоричен начин. 

След мача Димитров бе запитан дали е бил напрегнат по време на мача и отговори откровено. "Със сигурност имаше нерви, но аз се храня от тях - заяви Григор. - Хубаво е да ги има, тъй като това означава, че ти пука и си готов да дадеш най-доброто от себе си на корта. Усетих как съм на правилния път след надпреварата в Сан Диего. Трябва да запазя тази линия. През годините съм загубил много мачове в Индиън Уелс, когато съм бил близо до победата. Така че сега бях твърдо решен да се завърна в играта и да се раздам на максимум. В момента тренировъчният процес и подготовката се отплащат изцяло. Медведев е играч, който изважда най-добрия тенис от всеки един свой съперник и винаги намира начин, за да спечели. Наистина се възхищавам на начина, по който той играе. Несъмнено беше страхотен мач, но това е само един двубой и все още нищо не е приключило. Трябва да остана фокусиран и да бъда готов за предстоящите изпитания пред мен"

Мисли за полет в Космоса

След победата над Медведев Гришо говори и по теми извън тениса.

"Напоследък се говори много за пътуване в Космоса. Как би се чувствал ти в подобна ситуация?", бе един от въпросите. "Мислел съм си го няколко пъти, докато гледам различни филми - призна Григор. - Поначало съм нервен в тесни пространства, но си струва да потренирам, за да видя Земята отгоре. Вероятно бих го сторил, само че все още не съм ментално подготвен."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама