Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10287387 www.bgdnes.bg

За 15 секунди до покрива

Бориха се с огнени стихии и тичаха с препятствия 

Старозагорските огнеборци първи на зрелищно състезание 

Зрелищно изкачване на сгради със стълби, тичане през препятствия и впечатляващо гасене на пожар.
Това бяха част от атрактивните моменти в състезанията за купата на Българска федерация за пожароприложен спорт. Здравите битки се проведоха в Националната спортна академия в столицата.
В атрактивната дисциплина "Изкачване с щурмова стълба" Георги Георгиев и Деньо Денев завоюваха златния и сребърния медал, като постигнаха резултати от 15,29 и 15,38 секунди, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.


Огнеборците от Стара Загора спечелиха отборното състезание и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. Колегите им от Плевен и Враца заслужено завоюваха сребърните и бронзовите медали в комплексното класиране.

Реклама


Старозагорската щафета на 4х100 м с препятствия в състав Георги Георгиев, Таньо Танев, Христо Пеев и Росен Маринов бе най-бърза и стигна до златните медали за 63,73 секунди.


"Независимо от лошото време огнеборците от област Стара Загора демонстрираха високо спортно майсторство, отборен дух и завиден феърплей. Те спечелиха безапелационно поредното издание на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Младите надежди от факултет "Пожарна безопасност и защита на населението" към Академията на МВР демонстрираха характер и успяха да спечелят сребърните медали в дисциплината "Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия". Мартин Рашов, Асен Асенов, Петър Петров и Валентин Недков постигнаха резултат от 64,01 секунди", разказаха още от дирекцията.


Втори в комплексното класиране се нареди отборът от Плевен, като принос има Християн Христов. Той успя да преодолее конкуренцията и да постигне резултат от 15,72 секунди при изкачването на кулата с щурмова стълба.
В оспорваната надпревара силите на пожарникарите от Враца стигнаха до бронзовите отличия в комплексното класиране. Те завоюваха и трето място в щафетата с препятствия. Христо Христов, Мартин Тонов, Венелин Георгиев и Атанас Симеонов постигнаха резултат от 66,16 секунди.
Неблагоприятните метеорологични условия, които в столицата се изразиха във вледеняващ вятър и неспиращ дъжд, попречиха да се проведе дисциплината "100 м пътека с препятствия".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама