Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10290120 www.bgdnes.bg

"Юнайтед" закъса със състава

"Манчестър Юнайтед" е със сериозни кадрови проблеми преди гостуването на "Лестър" днес. "Червените дяволи" ще бъдат без Хари Магуайър, който все още се възстановява от нараняването на прасеца си. Мениджърът Оле Гунар Солскяер претърпя още един разочароващ удар, тъй като Рафаел Варан получи контузия в слабините във финала на Лигата на нациите срещу Испания. Френският национал ще отсъства поне няколко седмици.

Това означава, че Солскяер най-вероятно ще трябва да използва Виктор Линдельоф и Ерик Баи, които не се представят особено убедително, когато са заедно на терена. След трансфера на Магуайър на стойност 85 милиона паунда от "Лестър" на "Олд Трафорд" през 2019 г. Линдельоф и Баи имат 18 мача като тандем. В тях "Манчестър Юнайтед" е допуснал средно по 1,39 гола на мач.

Реклама

Междувременно "червените дяволи" са твърдо решени да привлекат французина Орелиен Чуамени. Той затвърди добрите впечатления, които оставя от началото на сезона във финалната четворка от Лигата на нациите, вдигайки трофея с родината си. 21-годишният халф е оценяван на около 50 милиона паунда. "Манчестър Юнайтед" ще трябва да се справи с конкуренцията на съперниците си от Висшата лига "Ливърпул", "Челси" и "Манчестър Сити" в надпреварата за своята трансферна цел. Желанието на всички на "Олд Трафорд" е да осъществят тандем между Чуамени и Погба в центъра на терена. Преди няколко дни полузащитникът на "Монако" си заслужи похвали от своя партньор в средата на терена за "петлите".

"Чуамени е много, много добър. Не е момче, а истински мъж. Удоволствие е да играеш с него. Носи много енергия и е много силен и физически, и технически. Надявам се да играе дълги години за Франция и аз да съм до него", каза Погба за младия си френски съотборник.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама