Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10291891 www.bgdnes.bg

Творецът Ставри Калинов: Изолирах се

От 4-годишен съм сам, така че не ми тежи, заяви скулпторът 

"Изолирах се! Няма хора около мен и си работя сам. Това по никакъв начин не ми тежи, защото от 4-годишна възраст все съм сам."

Това заяви пред "България Днес" художникът и скулптор Ставри Калинов, като уточни, че с доброволната си изолация може спокойно да продължи да твори и пандемията не оказва негативно влияние върху работата му.

Реклама

"Да, има коронавирус, но сякаш много ги засилиха нещата. Цялото човечество е изправено пред изпитание и целият свят е стресиран", обяви своята версия за ситуацията Калинов. Той посочи, че засега се чувства добре и е здрав, като е направил личния си избор да не се ваксинира. Няма и намерение да го прави, но не разкри мотивите за своето решение.

На запитване какво мисли за затягането на мерките в столицата от вчера, творецът отговори, че не го засягат лично, тъй като е само в ателието си. "Но за хората и спазването на дистанцията ще продължава да важи вечната максима "и сам да съм в трамвая, пак ще се бутам", добавя с усмивка Калинов.

Преди време скулпторът, който през следващия месец трябва да навърши 77 години, заяви на шега, че не се плаши от коронавируса, защото е робот, а не човек. "За себе си обичам да казвам, че не рАботя, а рОботя. Като роботите. Затова и коронавирусът не ми пречи", заяви с усмивка авторът на портрети на Васил Левски, Жул Паскин, Джон Атанасов, Борис Христов, Николай Гяуров и други известни българи. Желаем му да е жив и здрав!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама