Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10291979 www.bgdnes.bg

Клечката убива с нож млад бургазлия

Отракан крадец се срива до килър

Ограбва човек на Очите, но успява да заслужи уважението на крими боса

Милен Маджаров-Клечката убива с нож Димитър Арабаджиев на 20 октомври 2004 г. в градинката до помощно училище "Отец Пайсий" в Бургас. Темида го заковава с доживотна.

Милен Маджаров, на 24 г., по известен в бургаския ъндърграунд като Клечката, е на гости на свои авери в квартал "Братя Миладинови". Настъпва вечерта и той си тръгва. Около помощното даскало "Отец Паисйй" килърът вижда две девойки и понеже си изкарва прехраната с кражби, решава да ги обере. Момичетата се разхождат в градинката пред школото, когато Клечката ги приближава и им казва да му дадат всичките си пари.

Реклама

В това време на близките лостове тренира 24-годишният Димитър Арабаджиев. Виждайки какво се случва, се затичва да помогне на момичетата в беда и това се оказва фатално за него. Приближава се и опитва да разкара крадеца, но Клечката вади нож и го промушва в корема. Острието засяга голям кръвоносен съд. Докато дойде линейката, Арабаджиев умира от кръвозагуба в тъмната градинка.

Ченгетата го залавят и Клечката се изправя пред Темида, където твърди, че не е искал, даже "не е разбрал какво се е случило".

Убиецът поддържа различна версия до ден днешен. Видял двете момичета и ги помислил за наркодилърки. Когато разбрал, че не са, ги пуснал по пътя им, но в този момент чул приближаващи стъпки зад него. Димитър Арабаджиев, според думите на Маджаров, му се нахвърлил. От страх килърът извадил ножа, но не е разбрал, че го е наръгал, понеже Димитър се обърнал и побягнал.

"Тръгва с борческа хватка да ме тръшва. Ударих го веднъж и видя, че няма да е лесно. Точно в тоя ден бях с нож. Заключи ме със захват през кръста. Беше въпрос на секунди да ме събори. Викам си - ще му опра ножа и ще ме пусне. Но той е автоматичен и с отварянето му влиза. Даже експертизата сочи, че пробождането не е било със замах. Убийството не беше умишлено, а ми дадоха доживотна присъда, след като направих и пълни самопризнания", разказва пред репортер на вестника преди повече от 6 години Маджаров.

По-късно през нощта след сблъсъка му с Арабаджиев Клечката забелязва кръв по ножа си и бързо го измива. След това се събира с приятели и разказва за случилото се. На следващия ден Клечката е изпортен от някой от аверите си и е задържан от полицията.

Когато се изправя пред Темида за окончателно решение на магистратите, а именно доживотен затвор, повлияват и други фактори. Огромна роля изиграват заниманията на Маджаров преди фаталния ден. Клечката е известен като най-ловкия и хладнокръвен крадец на апартаменти, къщи, офиси и златарски ателиета. Преди да се озове завинаги зад решетките, изтърпява две присъди за над 30 кражби.

Реклама

Първите си кражби Клечката прави през 1994-та, когато е едва на 13. Като проблемен малчуган става чест клиент на Детска педагогическа стая. Изключен е от училище и го местят в интернат, но и това не спира престъпната му кариера. "Почнаха по-сериозните кражби. Крадяхме предимно спортни магазини, после продавахме стоките. Удрях златарски ателиета, апартаменти, заложни къщи", разказва Маджаров в интервюто пред репортер на "България Днес" през 2015 г.

Най-големият удар на убиеца е през 2001 г. Тогава Клечката се промъква в частен дом и отмъква 90 000 лв. Потърпевшият се оказва човек на Митьо Очите. Крими босът разбира за действията на Клечката и праща хора да го накажат. Маджаров е наръган един път, но оцелява. После следват още два опита за покушение, също неуспешни и това довежда до респекта на Очите към бургаския крадец. Димитър Желязков - Митьо Очите започнал да уважава Клечката. Дори го пазел в затвора в Бургас, където се засекли, докато несебърският бос изтърпявал 4-годишната си присъда за разпространение на дрога.

 Сватба в пандиза

И до днес Клечката е единственият пандизчия с доживотна присъда у нас, който се венча зад решетките. Изгората му Златина има дете от предишен брак, но така се е влюбила в Маджаров, че приела предложението.

Реклама
Реклама
Реклама