Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10299002 www.bgdnes.bg

Здравните власти с нови мерки: На мач само със "зелен" паспорт

Билет и "зелен" паспорт. Това ще са вече двете необходими условия, за да се ходи на футболен мач в България. Същото важи и за залите, където се провеждат спортни събития. Новината в аванс бе съобщена от заместник-министъра на здравеопазването д-р Александър Златанов преди експертния съвет с водещи епидемиолози в понеделник.

"Говорили сме с голяма част от спортните федерации - заяви Златанов пред bTV. - Оттук насетне следва, че ще може да бъде въведен "зеленият" сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има "зелен" сертификат, ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други."
"Зеленият" сертификат се получава в следните случаи: Ако лицето е ваксинирано срещу COVID-19, преболедувало е или е с направен отрицателен PCR или антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването му. След 48 часа валидността му спира. PCR тестът дава валидност 72 часа.


До неделя беше забранено присъствието на публика на футболни мачове в София след решение на столичната РЗИ. Промяната в условията вероятно ще засегне първо двубоя между ЦСКА и "Зоря" (Луганск) в турнира Лига на конференциите. Мачът е в четвъртък от 22 ч. в София. Преди срещата ръководството на "червените" излезе със специална декларация с искане привърженици на отбора да бъдат допуснати на трибуните. По този повод треньорът на "армейците" Стойчо Младенов заяви, че феновете са 12-ият играч на отбора и са способни "умрял от гроба да вдигнат."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама