Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10309257 www.bgdnes.bg

Славея: Всеки ден умирам от болки, но съм щастлива!

Благодаря на Бог, че ме остави жива, не знаех коя съм след катастрофата

"Благодарна съм на Господ, че ме остави жива и че мога да се движа. Да, останах с доста сериозни травми в гръбначния стълб и други, както и психически, но съм жива и ходя. Всеки ден умирам от болка, но съм по-щастлива и по-щастлива от всякога, защото съм жива".

Така започва изповедта си Славея Сакаджийска. Младото момиче претърпява изключително тежка катастрофа, докато пътува към Варна за среща със своя близка, а преди броени дни се навършиха четири месеца от пътния инцидент. При удара красивата Славея получава много тежки вътрешни и външни травми. Лицето й е почти обезобразено, синини и кръвонасядания има по цялото тяло.

Реклама

"Може би за някой картинката дори е гнусна, но това бях аз. Станаха четири месеца от деня, в който целият ми живот се промени изцяло. Аз бях единствената пострадала, но и оставена от шофьора на земята. Добре, че момиче от другата кола имаше съвест и макар и след цели два часа съм била закарана в болница. Случаят е повече от потресаващ - не знам даже как изобщо съм жива", продължава с разказа си Сакаджийска.

Последствията за момичето не са само физически. Те се оказват още по-тежки, засягайки сериозно и паметта й.

"След катастрофата не помнех как се казвам, нито къде живея, нито коя съм. Представяте ли си ужаса, който изживя моята майка например? И до ден днешен, въпреки че някои от спомените ми се възстановиха от лекарствата, които приемам, има хора от живота ми, които идват и тръгват да ме прегръщат, а аз не ги помня. Не пожелавам на никого да бъде толкова безпомощен, колкото бях аз след инцидента", разкрива русокосото момиче.

За тези четири месеца от инцидента Славея успява да се възстанови, а от физическите наранявания видимо вече почти няма и следа. Попадайки в лечебно заведение, Славея се снима от болничното легло с превързана глава и огромни отоци и синини по лицето, получени вследствие на сериозен удар на главата. А днес промяната за нея е уникална.

"Целта, с която споделям тези неща, е да ви докажа, че винаги може и по-зле да бъде от ситуацията, в която сте в момента. Моят апел е да оцените това, което имате тук и към този момент, да оцените стойностните хора около вас и да спрете да се тревожите за всяко нещо, да отпуснете душата си и да започнете да живеете живота си щастливо", споделя още изучаващата психология студентка в столичен университет.

След тежката катастрофа и пълната промяна за момичето тя започва и съвършено нов период в живота си, ставайки мотиватор. Така сериозното житейско препятствие спомага за това Славея да започне да мобилизира други хора в тежка ситуация как да се измъкнат от бедата, да преодолеят стреса и депресивните състояния и да започнат на чисто своя живот.

Реклама

"Благодаря всеки ден на Господ, че ми се случи това, за да оставя старите неща, мислене и хора в миналото и да започна да проявявам мисията си. В крайна сметка ако не бях претърпяла този инцидент, нямаше в момента да следвам мисията си да бъда Мис Щастие", разкрива още Сакаджийска.

Така възстановеното момиче започва да организира женски кръг, в който дамите разкриват болките си и всички се учат на себепознаване и личностно развитие, говорейки също и за партньорските взаимоотношения. Едно от тях бе преди броени дни в столицата.

"Свързахме се една с друга, усетихме болката, която носи всяка, споделихме си и заедно започнахме лечението на болките си. Простихме си! Визуализирахме се като жената, която искаме да бъдем,чрез арт терапия. Бяхме приготвили кетъринг, напитки, чай за сакралната чакра, вино и домашна сурова веган торта. Също така момиче от групата след всичките ни практики приготви турско кафе и гледа на групата", споделя организаторката на събитието.

Сакаджийска обръща сериозно внимание на дамите и за влошените взаимоотношения с техните партньори.

"Първата причина, поради която той може да не ви уважава, е това, че вие не уважавате себе си и внасяте тази вибрация на всички околни, така и на него. Втората причина е, че вие нямате собствено мнение и винаги се съгласявате с това, което той каже. И третата е това, че винаги сте на негово разположение когато и каквото той да каже и направи", обръща се към жените с проблеми оцелялата Славея.

Реклама
Реклама
Реклама