Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10309587 www.bgdnes.bg

Синът на Луканов стана юрист на 57 години

Мит и пълни глупости са твърденията, че татко ми е раздавал куфари с пари, категоричен е Карло

Синът на покойния експремиер Андрей Луканов – Карло, стана висшист на 57 години. Той взе всичките си изпити от СУ, вече е юрист и може да практикува професията. Като за капак симпатичният син на Луканов вече има и първо дело, в което е адвокат.

Реклама

"Не съм милионер! Мит и пълни глупости са твърденията, че баща ми е раздал куфарчета с милиарди. Не съм видял никой да разнася напред-назад пари в торби или куфари", категоричен е синът на Луканов. Според него години наред се говори за куфарчета с пари, но нито един случай не е доказан. "Най-лесно и удобно е вината за грандиозното разграбване на страната да бъде стоварена върху баща ми, защото вече няма как да се защити. Петнят името му с измислени митове. Нека някой си направи труда да проучи статистиката и да провери колко пари са били в обращение тогава. Възможно е да се окаже, че те са били по-малко от сумата, която според публични твърдения на разни хора е изнесена с куфарчета", разсъждава Карло Луканов. Самият той също не разполага с много пари, а преди да стигне до варианта да работи като юрист, е преминал през доста професии, като е бил дори политик. Карло Луканов бе в ръководството на партия "Обединена демокрация" през 2012 г.

"Първоначално не исках да се занимавам с политика и сега също, но понякога идва момент, в който човек не трябва да седи и да гледа отстрани, а да действа. Но пък никога не съм имал намерение да живея от политика", обяснява Луканов.

Синът на перестройчика на БКП и бивш премиер на България Андрей Луканов участвал и във фирма за търговия, собственост на руснак. Карло е изплатил кредитите си и не кара скъп автомобил. "Външният блясък никога не ми е бил цел", казва Луканов.

Идеята да запише право му дошла преди години, след като с бившата си жена имаха известни търкания. Стигна се до дела, а тя се опита да му отнеме правото да се вижда с дъщеричката им Мария. Недоволният Карло Луканов, който твърдеше, че плаща цялото обучение на дъщеря си в частна езикова гимназия, дори протестира тогава пред парламента, като поведе шествие на разведените бащи. После основа фондацията си, която се бори за повече права на мъже, изпаднали в неговото положение.

Към днешна дата обаче дъщерята на Карло е пълнолетна девойка и също е студентка по право в СУ, но в самото начало.

"За жените всички се грижат, особено за техните емоции, чувства, липси, неприятности, какво ли не. Кой се сеща обаче за мъжете, за татковците, нима те нямат права", твърди Карло Луканов, който се грижи всеотдайно и за майка си - Лили Луканова, която е с малка пенсия и едва й стига за елементарни неща.

Реклама
Реклама
Реклама