Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10312193 www.bgdnes.bg

Французи следят наш национал

Френски елитен отбор следи изкъсо изявите на вратаря на ЦСКА 1948 и националния тим Даниел Наумов, научи "България Днес". Клубът имаше пратеник на Националния стадион за мача на "червените" с "Берое" в понеделник. Според непотвърдена информация мерак към играча има "Брест".

На трибуните да наблюдава играта на младия страж беше мениджърът на бившия футболист на "Левски" Габриел Обертан - Жером Лансери. Агентът пристигна в София в деня на двубоя по поръчение на клуба, който е набелязал Наумов. Часове след срещата излетя обратно за Франция, за да сподели впечатленията си от играта на вратаря. Стражът бе един от най-добрите на терена за своя тим, като се отчете с няколко спасявания.

Реклама

Наумов е привлякъл вниманието на бретанци по време на контролата на националния отбор с Франция през юни. Въпреки загубата с 0:3 вратарят бе засипан с похвали от специалистите в страната на световните шампиони. Той бе сравнен с октопод. "Франс футбол" му постави втора оценка от всички играчи на терена, като над него бе само Пол Погба.

"Късният дубъл на Оливие Жиру преправи представянето му, но българският вратар блестящо забави крайния срок, като направи осем спасявания срещу обезумелия френски отбор. Последната преграда на ЦСКА 1948 пострада възможно най-малко зад поставената под постоянно напрежение защита. Без неговите подвизи България щеше да поеме ударите много по-рано. Наумов се противопостави на четири пъти срещу разочарования Мбапе", написа авторитетното издание. 

ЦСКА 1948 със сигурност ще иска сериозна сума за правата на своя вратар. 23-годишният страж е сред най-талантливите български футболисти. Авторитетният сайт Трансфермарк го е оценил на 700 000 евро. "Червените" ще пробват да му вземат около 1 млн. евро. Очаква се Наумов да бъде наблюдаван от френски емисари още поне веднъж до зимата. Тогава евентуално ще бъде отправена и оферта за него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама