Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10312868 www.bgdnes.bg

Дискотеки пуснаха безплатни тестове

На някои места обаче искат по 10 лева 

Изследването става на входовете на нощните заведения 

Дискотеки пуснаха безплатни тестове за COVID-19, научи "България Днес". В опит за привличане на клиенти нощни заведения в Меката на забавлението - Студентски град в столицата, изследват без пари купонджиите за коронавирус.

"За да продължаваме да се забавляваме заедно, съобразно новите мерки ние предлагаме безплатно тестване от собствен пункт за нашите клиенти. Тестването се извършва на входа на клуба. Стараем се да предложим най-доброто за всички вас", обявиха от една от най-популярните чалготеки. COVID промоцията се приема с голяма радост от забавляващите се и още в първите часове на въвеждането на новите мерки се възползваха от благинката.

Реклама

Бързи тестове си правят бармани, сервитьорки и танцьорки, като признават, че това е единственият начин да отидат на работа. Резултатът от изследването пристига до 15 минути на предварително посочен мейл и ако резултатът е отрицателен, тестът се превръща във вход за дискотеката.

Други дискотеки в Студентски град обаче продължават да искат по 10 лева за бърз тест, недоволстват младежи. Купонджии се оплакаха, че отделено им искали още 10 лева за вход, а имало и нощни заведения, които изисквали консумацията на маса да бъде минимум 100 лева, за да бъдете допуснати в центъра на партито.

Пазарната цена на бързите тестове е около 20 лева и разликата до безплатните или тези от по 10 лева се покрива от собствениците на заведенията. Те признават, че няма дълго да издържат по този начин и се надяват държавата да им предостави безплатни тестове. Въпреки това са съгласни в момента да покриват разликата само за да правят силен оборот.

От сряда в полунощ нощните заведения могат да работят на пълен капацитет, ако всички хора от персонала и посетителите имат зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или тестуване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама