Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10317072 www.bgdnes.bg

Педофил изнасилвал бебето си с предмети

Костадин Тасев редовно блудствал с невръстния си син

Малкият Сашко имал анални разкъсвания, над 20 пъти е бил в болница

Санданчанинът Костадин Тасев, който многократно изнасилвал невръстното си детенце с предмети в продължение на години, получава 12 години затвор. Гнусните извращения започват броени дни след раждането на малкия Сашко, февруари 2008 г.

Костадин Тасев, на 42 години, има дете от младата Христина. Майката е израснала в домове за сираци и е с лека умствена изостаналост. В последните години тя често изчезва от дома на Тасев. Има две други деца от неизвестни бащи, които впоследствие биват сполетени от съдбата на майка си - озовават се в домове за сираци.

Реклама

Всичко започва през 2008 г. 20 дни след раждането на малкото момче. То е настанено в болница заради кървене от ануса. Не кой да е, а именно Тасев записва бебето Сашко за лечение, твърдейки, че няма представа какво се е случило и защо синът му кърви. Лекарите не се усъмняват, че има нещо нередно, понеже няма следи от насилие и изписват бебето от болницата.

Докато навърши 2 годинки, малкият Сашко постъпва в болница над 20 пъти. Всеки път, когато бащата води сина си в болница, оплакванията са, че детето кърви от ануса. След като Сашко оставал за лечение, кървенето спирало.

На 15 февруари 2010 г. 2-годишният Сашко е приет в "Пирогов" със спукан пикочен мехур, разкъсвания около ануса и спукано дебело черво. Медиците в столичната болница извършват спешна операция и спасяват живота на Сашко.

След този случай Костадин Тасев е арестуван и са му повдигнати обвинения за многократното насилване на детето. През 2012 г. Благоевградският окръжен съд осъжда педофила на 12 г. кауш. Съдия Красимир Аршинков заковава Тасев заради това, че е осъществил блудствени действия с детето чрез проникване с неустановен остър и твърд предмет, за да удовлетвори полово желание.

"На детето е причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето", пише в мотивите на съда.

Тасев така и не признава вината си и продължава да се бори за свободата си. Обжалва пред Апелативния съд в столицата с аргументите, че детето му не е било лекувано адекватно, а той никога не му е посягал. Магистратите не намират доказателства за твърденията на педофила и потвърждават присъдата на Благоевградския окръжен съд - намират я за напълно основателна и подкрепена от множество доказателства. Назначените съдебномедицински експертизи показват, че разкъсванията в аналната област на малтретираното дете са причинени от остър и твърд тъп предмет. Според експертите няма как детето само да си е причинило вътрешните разкъсвания. Прокуратурата в пледоариите си поиска дори по-висока присъда - 14 г. В последната си дума пред съдебния състав Тасев заяви, че не се признава за виновен и цялото дело срещу него е резултат от заговор на местните хора и институциите в Сандански.

Реклама

В края на декември 2013 г., след произнасянето на Върховния касационен съд, който също потвърждава наказанието за педофила, Тасев бяга и първоначално се скрива при съседите си. След известно време се омита към Гърция, но не отнема много време на органите на реда да му хванат дирите. Тасев е заловен в гръцко село близо до границата, където работи като овчар, след оперативна работа на санданските и гръцките полицаи.

 Болестта на Крон

Педофилът Костадин Тасев твърди, че синът му Сашко страда от болестта на Крон, което предполагат и някои лекари. До това заключение стигат някои от медиците, преглеждали детето при многобройните му посещения в различни болници, когато не са намирали следи от насилие. Впоследствие тази теория е оборена. Болестта на Крон може да засегне всяка една част от гастроентерологичния тракт и могат да бъдат засегнати всички слоеве на стената на дебелото черво, което може да доведе до кървене от ануса. В подкрепа на тези твърдения така и не намират доказателства.

Реклама
Реклама
Реклама