Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10317989 www.bgdnes.bg

Ето ги героите от горящото COVID отделение

Доктор, младши сестри и санитари със смели действия 

Седем души успяват да потушат пожар, предизвикан от възрастна пациентка 

Великолепната седморка съществува не само във филмите, но и в реалния живот. И работи в болница в Русе.

Преди десетина дни избухна пожар в COVID отделението на лечебно заведение в дунавската столица, като за щастие се размина без жертви, а само с материални щети. Зад положителната развръзка стоят седем герои, които в злополучната нощ дават тежко дежурство.

Реклама

Д-р Станислав Павлов, младши сестрите Евелина Димитрова, Мерай Хабилова, Нефисе Ерол, Джансел Рейхан и санитарите Хълмие Садулова и Бистра Илиева успяват да потушат огъня.

Пламъците лумнали към 4 ч. сутринта на 13 октомври в една от стаите на отделението. Възрастна жена, сложена на апаратно дишане, сваля маската си и тръгва да търси нещо паднало под леглото. Осветява си със запалка и реакцията с кислорода предизвиква огън в стаята.

"По чудо не се стига до жертви и разрастване на пожара извън помещението. Но зад това "чудо" стоят седем души, които в нощта на пожара са карали много тежко дежурство. Заради светкавичната им и смела реакция почти никой от пациентите на етажа не е разбрал за пламъците и са избегнати фатални последствия, които наблюдавахме в редица подобни случаи у нас и по света. Имах честта да благодаря на седмината медици и да им връча награди за героизма. Поклон пред вас, скъпи хора! Бъдете все така отдадени на професията и дано не се налага отново да изпитвате безкрайната си смелост", заяви кметът на Русе Пенчо Милков, който отличи храбреците в бели престилки с плакети и грамоти.

Седмината герои бяха наградени и от ръководството на лечебното заведение.

"Всеки един член на екипа на болницата е герой, понеже всекидневно спасява човешки живот и облекчава страдание. Случаи като този обаче показват колко добре са подготвени за кризисни ситуации от всяко естество.

Умението за предприемане на бързи и адекватни действия е присъщо на хората с големи сърца, с опит в борбата за благото на другите", заявиха от ръководството на болницата. И дариха д-р Станислав Павлов, младши сестрите Евелина Димитрова, Мерай Хабилова, Нефисе Ерол, Джансел Рейхан и санитарите Хълмие Садулова и Бистра Илиева с плакети и подаръци.

Реклама
Реклама
Реклама