Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10320964 www.bgdnes.bg

Златан с първи автогол на 40 години

Неповторимият Златан Ибрахимович направи нещо невиждано - вкара първия автогол в кариерата си на 40-годишна възраст. Той заби топката в собствената си врата в опит да изчисти топката след ъглов удар при победата на "Милан" с 4:2 в гостуването на "Болоня".

В края на мача Ибра все пак се реваншира, като вкара и в другата врата, оформяйки крайния резултат.

Реклама

Мачът изглеждаше решен до 35-ата минута, когато гостите поведоха с 2:0 с голове на Рафаел Леао и Давиде Калабрия, а Адама Сумаоро от "Болоня" беше изгонен с директен червен картон. Но след почивката домакините сензационно успяха да изравнят резултата, след като първо Ибра си вкара автогола, а после Муса Бароу се разписа за 2:2. Малко след това "Болоня" остана с 9 души, но въпреки това "Милан" вкара за 3:2 едва 7 минути преди края чрез Исмаел Банасер.

Първият автогол в карирета на Златан падна след 957 официална мача зад гърба му и 565 попадения в противниковите врати. След мача с "Болоня" шведът се превърна в четвъртия футболист, който успява да се разпише след 40-годишна възраст в Серия "А". Преди него това сториха Силвио Пиола, Пиетро Виерховод и Алесандро Костакурта.

Треньорът на "Милан" Стефано Пиоли не бе особено доволен след трудната победа.

"Мъчихме се, защото направихме грешката, като си помислихме, че мачът е свършил, когато водехме 2:0 с човек повече на терена - коментира наставникът. - Ако спреш да играеш, рискуваш да попаднеш във всякакъв сценарий. За щастие показахме силата да рестартираме играта си и да спечелим. Когато бяхме срещу девет човека, това промени нашия манталитет и станахме твърде неистови в опитите да вкараме и гола. Това, че Оливие Жиру и Ибрахимович играха заедно също ни обърка. Направихме твърде много центрирания без конкретни цели."

С победата "Милан" продължава отличното си представяне в Серия "А". Грандът излезе на първо място в класирането преди снощното гостуването на втория "Наполи" на "Рома".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама